Gouda deelt met SC Woerden: 1-1

[GROUP_IMAGE]

 

Zaterdag 14 oktober 2023: Gouda – Woerden 1-1. Doelpunten: Stanley Mailoa  0-1 (35e minuut); rust; Mo Malah 1-1 (74e minuut)

 

Gouda trad vandaag aan tegen het uit de derde klas gedegradeerde SC Woerden, dat net als Gouda vorige week voor het eerst punten scoorde. In de opstelling twee voormalige toppers uit het amateurvoetbal, namelijk nummer 7 Stanley Mailoa (o.a. PEC Zwolle, Leonidas, Alphense Boys, Sportlust ’46 en vorige seizoen SCH ’44) en nummer 10 Jorn van Lunteren (o.a. Capelle, Rijnsburgse Boys, De Jodan Boys en Sportlust ’46), die op hun wat oudere voetbaldag toch duidelijk tot de betere spelers van de tegenstanders behoorden. Gouda zette daar veel inzet, onder druk zetten en snelheid tegen over. De mannen uit Woerden,  gemiddeld 10 kilo zwaarder en 10 cm langer, hielden het vaak simpel en speelden zeer direct en zo werd het een levendige wedstrijd tussen twee speelstijlen.

 

 

Gouda ging met de harde wind in de rug als een speer uit de startblokken en kreeg van de soeverein leidende Waddinxveense scheidsrechter Ifrandi een vrije trap net buiten het strafschopgebied. De keihard ingeschoten bal werd door keeper Joep Ton over zijn doel gebokst, corner. In de tweede minuut een vrije trap aan de andere kant, waarbij Goudse keeper Dealey Snoek uiteindelijk de bal uit de hoek moest duiken, een flitsende start dus van beide kanten.

 

In de 16e minuut een goede Goudse aanval waarbij de bal vrij door Mo Malah werd overgeschoten. In de 31e minuut een goede actie van spits Farhan Tchadjobo waarbij de bal na zijn schot via een verdediger naast ging. Ook deze corner leverde door de Woerdense overmacht voor het doel en in de lucht niets op.

 

 

In de 35e minuut een Woerdense counter, waarbij Stanley Mailoa nummer 3, Amine Marhoub, op snelheid uitspeelde en hard de bal in de kruising joeg, 0-1.

De bij een blok geblesseerd geraakte linksback Salah Azaaj werd vervangen door Abdel Mounaim Bouharrou. In de 42e minuut een kansje voor Woerden, waarbij de bal werd overgeschoten. Vlak voor rust een massale aanval van Gouda, waar de bal tweemaal op doel geschoten kon worden, maar zonder resultaat. En zo kwam de rust met 0-1.

 

In de tweede helft weer een fel startend Gouda, dat wat kleine schietkansen afdwong, maar nog geen doelpunten. Dat duurde tot de 74e minuut, toen de net ingevallen Ivo Heikoop vanaf het middenveld aan een actie over rechts begon en de linksback er genoeg uitliep om de bal te kunnen terugtrekken voor het doel. Ondanks een overmacht aan gele Woerdenaren ontstond er toch door de druk van de Goudse voorwaartsen een flipperkastsituatie die benut werd door een laag kiezelhard schot van Mo Malah, die daarmee net als vorige week de gelijkmaker binnenschoot, tot grote vreugde van hem en zijn teamgenoten, 1-1.

 

 

Lang kon er niet gevierd worden, want Woerden zette onmiddellijk aan en uit een rommelige situatie in de Goudse doelmond moest de bal uiteindelijk met een verdedigende omhaal net voor de doellijn weggehaald worden. In de 89e minuut werd een goal van Woerden terecht afgekeurd wegens buitenspel. Gouda kwam nog wat spaarzamer tot aanvallen, raakte wat vermoeid en kreeg daardoor te veel vrije trappen tegen, ook nog beloond met geel, in deze overigens sportieve wedstrijd.

 

 

En dat werd Gouda nog bijna fataal. In de 5e minuut van de extra tijd kreeg Woerden een vrije trap, links net buiten de “16”.  De harde trap bereikte ondanks de flinke Gouda-muur toch het doel en keeper Snoek wist het leer nog wel tegen te houden, maar niet te stoppen en de toegesnelde invaller Leander Verheul (nr. 12; 19 jaar) zag kans de bal hoog over te knallen, richting het Groenhovenbad. (foto onder). Daarop floot de scheidsrechter direct af en haalde Gouda en zijn supporters opgelucht adem. Zoals een trouwe bezoeker zei, “ Dit is niet goed voor mijn hart, ik kom hier voor mijn ontspanning”. Maar beter zo, dan dat die bal er in gegaan was!

 

 

Gouda werkte weer keihard en het spel wordt ook langzamerhand beter al zal trainer Romeo el Bouazatti gezien zijn aanwijzingen langs de lijn de komende weken nog wel wat puntjes op de i gaan zetten.

 

Al met al was het toch zeker geen gestolen punt en goed voor de moraal, zeker richting de volgende wedstrijd, over twee weken als de derby ONA - Gouda voor het eerst op zaterdag op de rol staat. Weer een pittige klus, want het ongeslagen ONA is opgeschoven naar plek 3, terwijl Gouda een plaatsje steeg naar positie 12. Volgende week rust van competitieverplichtingen, maar het is wel de bedoeling een oefenwedstrijd te gaan spelen, waarover ongetwijfeld later meer.

Bovenaan nog steeds verrassend en zonder puntverlies Cabauw, dat zich in de nacompetitiefinale pas na penalty's gered had. Zonder grote spelerswisselingen, maar wel met nieuwe trainer Bert Potuijt aan het roer, een knappe prestatie.

 

Pupil van de Week: Stef van Oeveren

Met in het achterhoofd "Driemaal is scheepsrecht" kwam Stef van Oeveren (10 jaar; JO11-1) aan de aftrap van de wedstrijd tegen Woerden. Als verdediger zag hij toch kans keeper Ton knap te omspelen en zo de aftrap te verzilveren.

Na de wedstrijd werd hij in het bijzijn van zijn vader in het zonnetje gezet en ontving na zijn patatje uit handen van gastheer Hans van Sprang de speciale bal (en shirt) van Sponsor Phielix Verzekeringen (aanwezig), de snippers en de oorkonde van Peter Borg. Van scheidsrechter Ifrandi ontving hij een aandenken van de Goudse Scheidsrechtersvereniging.

Stef had het zeer naar zijn zin gehad en hij had in ieder geval de "1" tegen in de uitslag goed en de "4" voor komt later wel. Bedankt Stef!

 

Overige uitslagen

- Gouda 2 - Capelle 3 2-3. Het tweede verloor als enige seniorenteam (de Veteranen daargelaten) en dat na een vlotte 2-0 voorsprong. Het ongeslagen Capelle 3, net als Gouda een vriendenteam, bleek conditioneel beter en kon ook nog voetballen en zag kans in het laatste kwartier met 3 goals de winst binnen te halen. Zonde mannen!

 

- Gouda 4 - Floreant 6 4-2. De strijd om plek 1 werd knap gewonnen door ons vierde dat nu 10 uit 4 heeft voor Floreant 6 met 9 uit 4.

 

- De Jodan Boys 8 - Gouda 5 1-5. Het vijfde liet het puntloze Jodan Boys kansloos en steeg in dezelfde afdeling als Gouda 4 naar plaats 3 (7 uit 4).

 

- Gouda 6 - VEP 5 3-0. Het zesde won ruim van één van de ongeslagen koplopers en schoof op naar de middenmoot (6e) met 6 uit 4.

 

- VEP 7 - Gouda 8 1-3. Het achtste bleef aan kop met 9 uit 3. Enkele teams met minder wedstrijden gespeeld hebben ook nog niet verloren, maar dit is natuurlijk wel lekker!

 

 

- Gouda 35+1 - Koudekerk 35+1 1-7. Onze Veteranen hadden geen kans tegen de meest scorende ploeg van de 2e klasse 3 en die zijn nu de nummer 3. Gouda staat nog 8e met 3 uit 4, maar het wordt wel weer eens tijd voor een zege. Wellicht de 28e uit bij Rijnstreek?

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl