Gouda deelt weer eens met Linschoten en pakt zo eerste punt

[GROUP_IMAGE]

(Foto's Peter Borg')

 

Zaterdag 7 oktober 2023: VV Linschoten - SV Gouda 2-2. Doelp. Osamah ali saleh Al-Ghufri 0-1 (15e minuut); Sam da Cruz 1-1 (24e minuut); Paul Vroege 2-1 (29e minuut); rust; Mo Malah 2-2 (69e minuut)

 

Onder de goede leiding de Goudse scheidsrechter Arie Lingen speelden Gouda en Linschoten naar het derde gelijke spel onderling op een rij. In een matige wedstrijd regende het over en weer kansen en het was een wonder dat het bij 2-2 bleef. Voor beide ploegen was dit het eerste punt. Zoals vooraf verwacht blijkt ook in de derde speelronde dat de ploegen nogal aan elkaar gewaagd zijn, met als gevolg veel niet verwachte uitslagen. De enige ploeg zonder punten is nu nog Siveo '60. SC Woerden, volgende week de tegenstander van Gouda in het Groenhovenpark, pakte de eerste punten door thuis, na 0-2 achter, met 5-3 van CVC Reeuwijk te winnen. Verrassend aan kop zonder puntverlies staat Cabauw, dat het op papier sterke Rohda '76 in eigen huis kansloos liet.

 

Op een winderig Sportpark Rapijnen bleken de teams weer aardig tegen elkaar opgewassen. Gouda brak de score na een kwartier open toen Osamah ali saleh Al-Ghufri met een mooi schot de thuiskeeper kansloos liet. De thuisploeg, die vorige week door het missen van veel kansen onnodig verloor van CVC Reeuwijk, probeerde dat nu met veel energie te voorkomen. In de 25e minuut lukte dat al door, zoals vaker, een doeltreffende kopbal.

 

In de 29e minuut miste Gouda een niet te missen kans voor open doel en in de tegenstoot maakte de thuisploeg er 2-1 van. Mede door goed keeperswerk van Dealey Snoek bleef die stand gehandhaafd tot aan de rust.

 

 

Na de thee begon Gouda aanvallend, maar al snel ging het spel weer op en neer met gemiste kansen over en weer. Tot de 69e minuut, toen Mo Malah met een fantastische omhaal de gelijkmaker liet aantekenen, het hoogtepunt van de middag!

 

Een minuut later moest keeper Snoek alweer een goede redding verrichten om die gelijke score in stand te houden.

Met inmiddels diverse invallers begon Gouda in laatste 10 minuten aan een slotfoffensiefje, maar het tweede hoogtepunt voor Gouda was nodig in de extra tijd om het punt over de streep te trekken. Door een snelle uitval kwam de thuisspits alleen voor keeper Dealey Snoek te staan, die hem met een prima redding aftroefde. In de tegenaanval schoot Yassine Labriki in tweede instantie namens Gouda hard naast.

Na 7 minuten extra tijd vond scheidsrechter Lingen het genoeg. Aangezien geen van beide ploegen het verdiende te winnen, was alweer een gelijkspel tussen deze teams de logische uitslag.

Volgende week dus thuis om 14.30 uur tegen SC Woerden, dat 2 punten boven Gouda staat.

 

Overige uitslagen

Een enkele wedstrijd bij de jeugd en senioren ging niet door, maar verreweg de meeste wel.

JEUGD: 

- Gouda MO15-1 - SPV '82 MO15-1 1-13. Vooraf stonden de teams gelijk.

- ASW JO13-1 - Gouda JO13-1 2-2. Laatste bekerwedstrijd voor JO13-1, dat 4e werd met 7 uit 5.

- Gouda MO20-1 - CKC MO20-1 3-0. Na deze laatste wedstrijd staat Gouda met 15 uit 6 (24-6) in punten nog gelijk bovenaan met Bergambacht MO20-1 (15 uit 5; 29-5), dat echter een nog niet vastgestelde wedstrijd minder gespeeld heeft.

 

SENIOREN

- DSPV 3 - Gouda 2 3-3. Ook het eerste puntje voor ons schaduw team, behaald in de tweede wedstrijd.

- DCV 6 - Gouda 3 2-4. Goed herstel van ons derde na de start met een 4-2 nederlaag.

- Hazerswoudse Boys 4 - Gouda 4 1-1. Het 4e staat nu 2e met 4 uit 2, gelijk met de tegenstander van vandaag.

- Gouda 5 - Rohda '76 5 1-3. Het 5e, spelend in dezelfde afdeling als het 4e, zakte naar plek 4 met 4 uit 3.

- SPV '81 3 - Gouda 6 3-2. Koploper SPV (3-9) hield Gouda 6 nipt van zich af (3-3)

- Aarlanderveen 35+ 1 - Gouda 35+ 1 6-3. Het thuispubliek was hier de grote winnaar. Aarlanderveen staat derde (2-6) en heeft in 2 wedstrijden al 16 keer gescoord, Gouda de helft.

 

 

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl