Gouda degradeert naar de 4de klasse na strafschoppen: 2-2 (4-5)

[GROUP_IMAGE]

 

Dinsdag 14 juni 2022: Gouda - Quick Steps 2-2. Quick Steps wint na strafschoppen (5-4). Doelpunten: Daan de Heer 1-0 (15e minuut); Dennis Nederveen 2-0 (penalty; 27e minuut); rust; 2-1 (58e minuut) en 2-2 (90 + 5 minuut). 

 

Na de knap behaalde overwinning op GDA afgelopen weekend stond vanavond alweer het 2de duel van de nacompetitie op de rol. Tegenstander was een andere 3de klasser: Quick Steps uit Den Haag.

 

Opstelling Gouda: Bram Heikoop, Wayne Weibolt (46’Jef Sibbald), Mike van Dam, Nick van der Elburg, Dennis Nederveen (46’Ivo Heikoop), Guus Kleiweg, Michel Bloemen©, Salah Azaaj, Antonio Mamalingkas (71’Mamush Verkerke), Hassan Ouahabi, Daan de Heer.

 

 

De wedstrijd begon wat aftastend van beide kanten. Gouda liet de bal aan de bezoekers, die in de 4de minuut tot 2x toe een schot konden lossen op Bram, tot 2x toe wist Bram ook als winnaar uit de bus te komen. Na een kwartier werd de wedstrijd opengebroken. Gouda nam een vrije trap van een meter of 35 snel, Daan ging ermee aan de wandel, vond het vanaf 25 meter een goed plan om hard uit te halen en zag zijn pegel op een geweldige wijze de kruising in vliegen. De voorsprong was daar.

 

 

Een minuut later was het ineens Salah die vrij opdook, maar de uitkomende keeper van Quick Steps was hem de baas en kon zo de 2-0 voorkomen. Na 24 minuten ging Daan weer achter de bal staan bij een vrije trap van 25 meter. Ditmaal was zijn inzet net te hoog en spatte deze uiteen op de bovenkant van de lat.

 

 

Amper 3 minuten later kreeg Gouda de uitgelezen mogelijkheid op 2-0. De scheidsrechter had naar de penaltystip gewezen en Gouda mocht een penalty nemen. Dennis schoot onberispelijk raak en zo was het 2-0 binnen het half uur. Diezelfde Dennis kreeg de bal een minuut voor rust ongelukkig hard tegen zijn hoofd aangeschoten en moest zich laten vervangen in de rust. Ook Wayne Weibolt werd gewisseld, hun vervangers waren Ivo Heikoop en Jef Sibbald.

 

De 2de helft werd het voor de bezoekers een alles of niets, zo kregen ze in de 58ste minuut een vrije trap op zo’n 20 meter schuin van het doel van Bram. De bal werd hard voor geslingerd en helaas binnen gekopt. 2-1.

 

 

In de 66ste minuut kregen de bezoekers van dichtbij nog een grote kopkans, maar deze viel een meter naast. In de 71ste minuut was de tank leeg bij Antonio Mamalingkas, hij werd vervangen door Mamush Verkerke. Een wedstrijd onder hoogspanning, en dat kwam niet ten goede van het spel van beide ploegen. Quick Steps moest, maar wist uit open spel eigenlijk niets te creëren en bij Gouda werd vaak toch iets te gehaast de lange bal gekozen, wat op een gegeven moment niet meer te belopen was voor de aanvallers.

 

 

Het noodlot voltrok zich in de 95ste minuut. Quick Steps kreeg nog een allerlaatste corner en kopte deze binnen. 2-2 in de allerlaatste seconde, de scheidsrechter floot hierna direct af en we moesten gaan verlengen. In de verlenging was eigenlijk iedereen gesloopt, werd er door beide ploegen geen serieuze kans meer gecreëerd, tot uiteraard de allerlaatste seconde, ditmaal was het niet raak voor de bezoekers en moest de loterij die penalty’s heet uitkomst bieden. Helaas schoten de bezoekers alle penalty’s raak en wonnen zij de reeks met 4-5. De vreugde bij de bezoekers was begrijpelijk, het slopen van het hek achter het doel was onbegrijpelijk. Gouda speelt na deze klap volgend jaar in de 4de klasse. Uiteraard is verliezen en degraderen pijnlijk, maar ondanks dat mogen jullie trots zijn op de 120 minuten strijd vandaag. De gelukkigste heeft vandaag gewonnen. Bedankt voor het seizoen, volgend jaar gaan jullie knallen in de 4de klasse.

 

Sonny Hoekstra

(tekst en foto's)


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl