Gouda en Linschoten pakken ieder 1 punt: 1-1

Zaterdag 19 november 2022: VV Linschoten - Gouda 1-1. Doelpunten: Dennis Nederveen 0-1 (15e minuut); rust; Vincent van Eijk 1-1 (90+3 minuten)

Gouda wist in Linschoten, bij de plaatselijke VVL, een 0-1 voorsprong bij rust niet vast te houden. Dennis Nederveen scoorde met een boogbal uit een afgeslagen corner. Jammer was dat Gouda in het laatste kwartier voor rust, na de 0-1, tweemaal het aluminium raakte i.p.v. het net, vooral omdat Gouda Linschoten in die periode van de mat speelde. Zo bleef het 0-1. Het niet scoren van de 0-2 brak Gouda uiteindelijk op, omdat de gelijkmaker pas in de extra tijd viel met een kopbal na een vrije trap. Het vlagsignaal voor buitenspel werd helaas niet gehonoreerd. De wedstrijd was gelijk afgelopen. Werd vorige week in de extra tijd gewonnen, wat 2 punten extra opleverde, nu ging dat helaas andersom.

Beide teams stonden voor aanvang gelijk en dat bleef dus zo. De wedstrijden GSV - SCH '44 en Siveo '60 - Rohda '76 werden afgelast. Deze wedstrijden staan nu voor 17 december op het programma, de eerste week van de winterstop. Zo kon Gouda vandaag eigenlijk niet meer afstand nemen van de onveilige plek 10, omdat betrokken ploegen nu nog een wedstrijd in te halen hebben, al is dat wel tegen sterke tegenstanders.

Gouda staat nu 6e (12 uit 8) en speelt volgende week thuis tegen WDS, dat vandaag in eigen huis met 2-5 verloor van de FC Perkouw.

Zwammerdam won met 6-1 van Cabauw en won zo de eerste periode.

Fragment uit een eerdere Linschoten - Gouda (2019)

Overige wedstrijden

Vandaag een inhaal- en bekerprogramma voor de B-categorie. Niet alle teams kwamen daarom in actie, maar de teams die dit deden hadden veel succes!

- Gouda 2 - Spirit 5 2-1. Door deze zege wipte het tweede over Spirit 5 heen naar de 3e plaats met 12 uit 7, wel ver achter koploper Sportlust '46 4, dat alles tot nu toe won. Volgende week krijgt het tweede weer een kans om te stijgen, als het thuis speelt tegen de nummer 2, Rohda '76 3.

- Gouda 3 - Sportlust '46 6 3-3. Tegen het hoger genoteerde Sportlust '46 6 doorbrak het derde de reeks van 3 nederlagen. Het gelijkspel was een knap resultaat tegen de nummer 2. Het derde staat nu 4e met 10 uit 7.

- BEKER: Floreant 7 - Gouda 6 3-4. Het zesde won ook de tweede bekerronde en blijft zo knap in de race.

- BEKER: Gouda 9 - SPV '81 3 3-1. Ook het negende bekert vrolijk verder na de winst op de Polsbroekers en is ook geplaatst voor de derde ronde.

- CKC JO17-1 - Gouda JO17-1 0-5. Weer een goede prestatie van onze oudste jeugd, die op de derde plaats in deze 1e klas staat met 7 uit 4. Volgende week thuis tegen het puntloos onderaan staande Lekkerkerk JO17-1 (13.00 uur)

- Gouda MO20-1 - VOC MO20-1 4-0. Goede overwinning voor onze oudste meiden in de 2e klasse, die nu 4e staan met 6 uit 3.