Gouda flink onderuit in oefenwedstrijd bij ONA (6-1)

Zaterdag 14 januari 2023: ONA - Gouda 6-1; rust 2-1. Doelp. Gouda: Dennis Nederveen (penalty)

Gouda trad vandaag in de koude regen aan in een oefenwedstrijd bij stadgenoot ONA. ONA dat uitkomt in de 5de klasse en daar 2de staat (met slechts 3 verliespunten) en dus een geduchte tegenstander zou zijn. Bij ONA stond oud Gouda speler Jessy Hoekstra in de basis, Stephan Kapteijn speelde de 2de helft. Gouda miste, zeker in de verdediging, nogal wat sterkhouders.

Gouda moest het eerste half uur aan de thuisploeg laten. Met name Jeroen Camfferman was erg bedrijvig en raakte 2x paal en 1x de lat. Het overwicht van ONA werd in de 12de minuut op het scorebord vertaald. Jaouad Essanoussi werd de diepte in gestuurd, hij leek nog even afgestopt te kunnen worden door Wayne Weibolt, maar die schreeuwde het uit van de pijn en leek een vervelende hamstringblessure op te lopen, de ONA spits ging door en had geen moeite om Gouda keeper Daniel Knook te verschalken. 1-0.

Na 18 minuten het eerste schot dat gevaarlijk richting het ONA doel ging, het was een vrije trap van Mo Malah die rakelings over de lat ging. Na 25 minuten spelen verdubbelde Mark Meewezen de voorsprong voor de thuisploeg door van dichtbij de 2-0 binnen te schieten. Direct vanaf de aftrap reageerde Gouda, ging Daan de Heer richting keeper Max Sluyter, werd – weliswaar licht – aangeraakt en scheidsrechter Arie Lingen besloot een penalty te geven. Dennis Nederveen pakte dit buitenkansje keurig uit en zette de aansluitingstreffer op het bord. 2-1.

In deze fase was er wat slordigheid bij ONA, wat weer leidde tot kansjes op de gelijkmaker voor Gouda. Schoten van Sami El Aazouzi en Kjeld Both konden relatief makkelijk gestopt worden. Beide ploegen scoorden nog een keer voor rust, maar beide goals werden vanwege buitenspel afgekeurd.

Na rust begon Gouda met de ingevallen Hoessein Ouahabi en Mamush Verkerke nog fel, kreeg het enkele corners en was het ook gevaarlijk, maar nadat Mick van der Kaa in de 58ste minuut de 3-1 had binnen gekopt was het verweer van Gouda gebroken. In de 16 minuten die nog gespeeld werden liep ONA nog uit naar 6-1.

Snel vergeten en rap weer focussen op het vervolg van de competitie, volgende week thuis tegen SCH '44.

Sonny Hoekstra

Overige uitslagen

Van het oorspronkelijke programma bleef weinig over, onder andere met dank aan de vele regen van de laatste dagen en ook op zaterdag was het nat en weinig aangenaam.

Bij de senioren vooralsnog twee uitslagen.

Gouda 3 won uit bij De Jodan Boys 6 met 2-4, een opsteker na de kansloze nederlaag in de oefenwedstrijd een week eerder tegen De Jodan Boys 8. Die wedstrijd was dus leerzaam geweest. Gouda 3 schoot omhoog op de ranglijst en staat nu derde op 4 punten van de koploper. Zoals gebruikelijk was deze zege aanleiding tot een feestje! Volgende week deze lijn thuis maar doortrekken tegen matige middenmoter Moordrecht 2 en wie weet wat er dan nog mogelijk is.

Gouda 8 deed het uitstekend met een 2-2 gelijkspel uit bij Floreant 5, de nummer 2 met 2x zoveel punten als het achtste. Prima gedaan mannen. Volgende week een nog grotere uitdaging, als uit gespeeld wordt bij ongeslagen koploper Zwammerdam 3.

.