Gouda gaat in 3 minuten ten onder en verliest met 0-3 van Be Fair

[GROUP_IMAGE]

 

Voor de wedstrijd een minuut stilte voor de slachtoffers in Rotterdam en van de aardbevingen in Marokko

 

Zaterdag 30 september 2023: Gouda - Be Fair 0-3. Doelpunten: rust 0-0; Ruben Janssens 0-1 (65e minuut); Ruben Janssens 0-2 (68e minuut) en Benjamin Valkenburg 0-3 (86e minuut)

Gouda startte met 9 spelers onder de 23 waarvan 5 onder de 20, voorwaar een zeer jeugdig team. Ook Be Fair had maar liefst 8 spelers onder de 23 op het veld staan, kortom veel eigen kweek bij beide teams tussen de lijnen.

Gouda en Be Fair kwamen scherp uit de startblokken. Gouda dook gelijk op voor het doel van goede keeper Dennis Harteveld, maar de bal ging net over en naast. Uit de tegenstoot schoot Be Fair vanaf rechts de bal voor en het leer schampte de buitenkant van de verre paal.

 

 

Het spel golfde aanvankelijk op en neer. In de 18e minuut moest Gouda-keeper Dealey Snoek in de korte hoek met de voet redding brengen. Be Fair werd langzamerhand de gevaarlijkste ploeg  en schoot in de 20e minuut vanaf links vrij in het zijnet en in de 27e minuut over. In de 33e minuut kreeg Abdel Mounaum Bouharrou (18) de eerste van vier gele prenten van de goed leidende scheidsrechter Ruben Pollé uit Gouda. Ook Be Fair kreeg in de loop van de wedstrijd enkele gele kaarten en toch was het een sportieve wedstrijd. Een van richting veranderd schot van Gouda verdween in de 35e minuut net langs de voor de thuisploeg verkeerde kant van de paal voorbij de kansloze keeper tot corner.

De stand bleef tot de rust 0-0, ondanks ook diverse venijnige schotpogingen van de ijverige Yassine Labriki vanaf links (foto onder)

 

 

In de tweede helft nam het ijverige Gouda het initiatief over, zonder tot heel grote kansen te komen tegen de degelijke verdediging van Be Fair, met een centraal duo van 18 jaar. En toen was daar ineens spits Ruben Janssens, al eerder succesvol tegen Gouda, die vanaf links profiteerde van te zwak verdedigen, zich niet van de bal liet zetten en zijn tegendraadse schotjes in de korte hoek via de vingertoppen van de Gouda-keeper in het doel zag verdwijnen. Zo was in feite de wedstrijd in minuut 65 en 68 beslist. Zeker toen Gouda daarna de grootste vrije kans op een tegentreffer in 72e minuut door de keeper met een snoekduik gestopt zag worden.

 

 

Gouda bleef het wel proberen, maar de echte overtuiging ontbrak nu toch wel een beetje en achterin ontstond zo ook nog de nodige ruimte. Die benutte Be Fair pas in de 86e minuut, toen keeper Snoek met een boogballetje vanaf rechts door invaller Benjamin Valkenburg verschalkt werd. Scheidsrechter Pollé trok niet veel tijd bij in deze sportieve wedstrijd en zo verloor Gouda ook zijn tweede match. Een hardwerkend Gouda was er net niet in geslaagd een goed spelend Be Fair, de nieuwe koploper, te bedwingen.

Vandaag hebben zich nog wel enkele spelers aangemeld van wie verwacht wordt dat zij een versterking voor de selectie zouden kunnen zijn.

 

Gouda gaat volgende week naar de VV Linschoten, dat net als Gouda en nog 3 andere ploegen onderaan staat met 0 punten.

 

Pupil van de Week Youssef al Khalaf

Omdat de beoogde PvdW verhinderd was, werd er naar een andere Pupil gezocht en gevonden in zijn teamgenoot Youssef, eveneens van Gouda JO11-1.

Youssef is daar verdediger en dacht vooraf ook dat Gouda met 4-1 zou gaan winnen.

Na een prima aftrap waarbij hij als enige de Waddixveense keeper kansloos liet, werd hij na de wedstrijd onthaald in de bestuurskamer.

Hans van Sprang overhandigde hem, na een patatje met en een AA-tje, de mooie nieuw ontworpen bal, het shirt, eveneens van Sponsor Phielix Verzekeringen en de gebruikelijke zak snippers. Op de oorkonde moet hij nog even wachten, want die was door Peter Borg natuurlijk gemaakt voor de oorspronkelijke Pupil. "Maar dat komt goed", aldus de immer opgeruimde Hans van Sprang. Youssef, bedankt!

 

Overige uitslagen

Enkele teams hadden vandaag weer een snipperdag. Wel speelden de volgende teams:

- Gouda 4 - Be Fair 7 3-1. Hier wordt een doelpunt gevierd bij deze zege in de eerste wedstrijd

 

- ARC 11 - Gouda 5 2-2. Het vijfde heeft nu 4 uit 2.

 

- Gouda 6 - Sportlust '46 8 1-0. Goede competitiestart van ons zesde (blauw)

 

- FC Oudewater 8 - Gouda 7 2-0. 

- Be Fair 10 - Gouda 8 0-3. Het achtste heeft brutaalweg de leiding genomen met 6 uit 2.

 

- CVC Reeuwijk 35+1 - Gouda 35+ 1 4-2. Na de goede start vorige week nu een nederlaag tegen een oude bekende. Wel speelde Gouda een goede wedstrijd, maar de thuisploeg was veel doeltreffender. (Foto Rien Hermenet; FB/pagina CVC Reeuwijk).

 

- Berkel MO20-2 - Gouda MO20-1 2-8. Onze oudste meiden houden een kleine kans op bekeroverleving

 

- Gouda JO18-1 - VEP JO18-1 5-1. Onze oudste jeugd won voor de tweede keer een bekerwedstrijd en kan nog tweede worden in de poule


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl