Gouda gaat in extra tijd onnodig onderuit: 1-2 voor WDS

[GROUP_IMAGE]

 

Zaterdag 26 november 2022: Gouda - WDS 1-2. Doelpunten Antonio Mamalingkas 1-0 (5e minuut); rust; Mathijs de Hoog 1-1 (61e minuut); Thomas Hagoort 1-2 (90 + 4 minuten)

 

Zoals vaker dit seizoen, zeker thuis, begon Gouda de wedstrijd fris en met goede aanvallen als de bovenliggende partij. Maar zoals wel vaker thuis was de tweede helft van een ander kaliber en als de tegenstander de weinige kansen, ontstaan uit fouten, dan nog weet te benutten ook, sta je volkomen onnodig met lege handen. Iets wat in deze afdeling niet aan te bevelen is, want ieder punt kan uiteindelijk belangrijk geweest zijn. En weer bleek WDS een te harde noot voor Gouda om te kraken.

 

Gouda moest het vandaag doen zonder de geblesseerde aanvallers Kjeld Both en Hoessein Ouahabi. Michel Bloemen zat na zijn knieblessure weer voor het eerst op de bank. Zoals gezegd, Gouda begon fris en aanvallend en sneed regelmatig door de WDS-verdediging heen. Gouda werd alleen te vaak buitenspel gegeven.

 

In de 5e minuut stuurde de bedrijvige Mo Malah met een steekpass gelegenheid spits Antonio Manmalingkas weg, die bekwaam de keeper omspeelde en de 1-0 binnenschoot.

 

 

In de 10e minuut werd dit herhaald, maar nu werd Tonio afgevlagd voor buitenspel (foto onder).

 

 

In de 31e minuut viel Ivo Heikoop geblesseerd uit en hij werd vervangen door Sami el Aazouzi.

 

 

In de 35e minuut schoot Daan de Heer hard via de bovenkant lat over. In de 41e minuut een uitgebreide kans, waarbij het Daan uiteindelijk niet lukte de keeper te passeren.

 

Gouda gaf voor rust WDS weinig kans

 

De grootste kans kwam in de extra tijd van de eerste helft. Daan ontsnapte over links aan de buitenspelval door vanaf eigen helft op tijd weg te sprinten. Hij rukte op tot in het strafschopgebied, legde voorbij de keeper terug op de hardwerkende Antonio Mamalinkas. “Ik telde hem al” vertelde de uitstekend leidende scheidsrechter Vellucci na afloop en dat gold ook voor het publiek, zowel van Gouda als WDS. Maar de vogelvrij voor een leeg doel opgedoken Tonio raakte de bal totaal verkeerd en het leer stuiterde naast de paal. Echt zo’n niet te missen kans, waar je later nog wel eens 's nachts wakker van ligt.

 

Antonio mist voor een leeg doel

 

Daarna was het gelijk rust, die dus kwam met een te magere 1-0, want van WDS was in aanvallend opzicht weinig tot niets vernomen, terwijl Gouda meer dan genoeg kansen op een hogere score had gehad.

 

 

Na rust een WDS, met drie verse krachten, dat Gouda op inzet vaker op de eigen helft hield. Niet dat Gouda niet meedeed. In periodes had het de overhand en dat leverde ook kansen op. In de 56e minuut dook Antiono vrij op voor de keeper, maar tikte de bal net naast (foto onder).

 

 

In de 61e minuut ging één van de centrale verdedigers, Mike van Dam, op pad voor een lange solo in de as van het veld. Aangezien hij de bal niet afgaf, moest dat fout aflopen op het drukste deel van het veld. WDS counterde gelijk scherp en de resterende verdediging, grotendeels uit positie, kon niet verhinderen dat via de binnenkant van de paal de gelijkmaker achter keeper Dealey Snoek geschoten werd, 1-1.

 

 

In de 73e minuut kwam Michel Bloemen in het veld voor Sami. In de 76e minuut weer een kans voor Tonio uit een vrije trap, maar hij schoot de bal tegen de keeper aan (foto boven). In de 80e minuut een voorzet vanaf links van Tonio, waarbij Daan vrij voor de keeper een teenlengte tekort kwam.

In de 83e minuut ging Nick van der Elburg met een blessure van het veld en hij werd achterin node gemist.

 

 

Gouda probeerde nog de winnende treffer te forceren en WDS bleef loeren op de counter en ieder lel naar voren leek wel bij een medespeler terecht te komen.

 

 

Zo leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, totdat ver in blessuretijd WDS een hoge bal naar voren gaf. De helft van de Goudse verdediging bleef staan, de andere helft was naar voren gestapt en zo stuitte de bal vrij op voor de enige speler die geen buitenspel stond en door de stuit via zijn knie met een boogballetje over keeper Dealey Snoek de 1-2 kon scoren, tot enorm enthousiasme van de ploeg.

 

 

Een minuut later zat het er op en konden de gasten weliswaar onverdiend, maar wie maalt daar om, de dure punten onder gejuich meenemen naar Waarder Driebruggen. Hoe een koe een haas vangt, maar Gouda had dit wel volledig aan zichzelf te wijten en ziet het rechterrijtje nu steeds meer naderen.

Scheidsrechter Vellucci gaf nul gele kaarten in deze sportieve wedstrijd.

 

Volgende week uit naar koploper Zwammerdam dat vandaag voor het eerst verloor, uit bij de FC Perkouw (2-1), een koppositie die ze kwijt kunnen raken aan SCH ’44 als die de inhaalwedstrijd op donderdag 15 december bij GSV weet te winnen en natuurlijk de twee wedstrijden daarvoor ook.

 

Uit het AD Groene Hart van maandag 28 november 2022

 

Pupil van de Week

 

Job Reijm, inmiddels net 7 jaar geworden, was de Pupil van de Week. Hij scoorde na uitvoerig de keeper omspeeld te hebben, voorafgaand aan de wedstrijd. De aanvaller van Gouda JO8-1, werd, vergezeld door moeder en zusje, door Ton Blonk in het zonnetje gezet. De fan van PSV ontving de getekende bal van sponsor Phielix Verzkeringen en naast zijn patatje ook de stroopwafelsnippers en de door Peter Borg gemaakte oorkonde. Job, bedankt voor je steun en positieve aanwezigheid, want dat was wel prettig na afloop in de bestuurskamer, na de domper in de extra tijd tijdens de wedstrijd van Gouda 1.

 

Overige wedstrijden

- Gouda 2 - Rohda '76 3 2-1. Het tweede doet het goed de laatste tijd en wipte door de winst op de ranglijst over Rohda '76 3 heen en staat 2e met 15 punten uit 8 wedstrijden. Jammer dat koploper Sportlust '46 4 blijft winnen en tot nu toe alles gewonnen heeft. A.s. zaterdag heeft het tweede rust.

- De wedstrijd van Gouda 3 bij De Jodan Boys werd uitgesteld.

 

Het vierde had het moeilijk tegen het verrassend sterk voor de dag komende Bodegraven 2 en wist ternauwernood door een betwiste strafschop op 3-3 te eindigen. Het vierde blijft zo 3e.

 

- Rohda '76 7 - Gouda 5 1-3. Regelmatige zege van het vijfde dat nu op kop staat. Wel hebben de nrs. 2 en 3 drie verliespunten minder, maar die moeten ze natuurlijk nog wel eerst zien binnen te halen.

 

- Het in dezelfde afdeling spelende Gouda 6 speelde met 2-2 gelijk tegen Woerden 2, verrassend laag spelend, maar SC Woerden is zo'n vereniging die alles zet op de Onder-23 teams en waar het tweede geen selectie meer is.

 

- Gouda 7 en 8 hadden rust.

- Bodegraven 3 - Gouda 9 5-1. Het de laatste tijd goed presterende ngende was kansloos bij de nummer 2. Toch kunnen ze zich nog in de top melden, mits de achterstallige wedstrijden gewonnen worden.

- FC Oudewater 35+1 - Gouda 35+1 4-1. Jammerlijke nederlaag bij een concurrent onderin. Onze Veteranen staan nu wel erg eenzaam onderaan met 1 punt. Moet het wintertrainingskamp weer redding gaan bvrengen?

 

- Gouda JO17-1 - Lekkerkerk JO17-1 2-3. Zwakke prestatie van onze oudste jeugd, die zich uit liet counteren door het nog puntloze Lekkerkerk, dat zelfs nog niet gescoord had. Een dure les zullen we maar zeggen. Gouda staat nu 4e met 7 uit 5. Volgende week een nieuwe kans, weer thuis, tegen het ongeveer gelijkstaande TOGB JO17-2 (13.45 uur).

 

- ST DONK/Gouda VR2 - Haastrecht VR 1 1-2. Verdiende nederlaag van onze vrouwen, die met het enige schot tussen de palen op 1-0 voor kwam, maar daarna blij mocht zijn dat het maar bij 2 tegendoelpunten bleef.

- Gouda MO20-1 - Blijdorp MO20-1 5-0. Onze oudste meiden deden het aanzienliojk beter met een ruime zege op een hoger staande ploeg en zijn nu subtop met 9 uit 4 op plaats 4. Blijdorp staat nog steeds 3e. Volgende week thuis tegen het 6 punten lager staande FC Zoetermeer, al om 9.55 uur.


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl