Gouda is bij rust in Woerden al verslagen en nadert nu de gevarenzone

Zaterdag 5 november 2022: VEP - Gouda 3-0; rust 3-0

Gouda moest vandaag op pad zonder sterkhouders Nick van der Elburg (geblesseerd) en Daan de Heer (verhinderd) en dat betekende zowel een verzwakking achterin als voorin. Op het middenveld ontbreekt Michel Bloemen nog steeds door een blessure. Het gelijkstaande VEP maakte gretig gebuik van een zo minder Gouda en besliste de wedstrijd al voor rust.

Na de thee wist Gouda de schade beperkt te houden, zonder zelf echt veel gevaar te stichten en wist zelfs voor het eerst dit seizoen niet op het scorebord te komen. Zo werd het een regelmatige nederlaag, die wel gevolgen had voor de ranglijst. Zoals bekend ben je vanaf plek 9 de klos wat betreft nacompetitievoetbal om degradatie en Gouda staat na vandaag 8e met 8 uit 6 (13-13), overigens gelijk met nr. 9 Linschoten.

Volgende week komt het gelijkstaande Siveo '60 op bezoek dat thuis met 3-1 won van de FC Perkouw en dat is dus nu al een belangrijk potje.

(foto's Peter Borg)

Overige uitslagen

- ARC 6 - Gouda 2 0-4. Het tweede schoot uit de slof en steeg naar plek 4. Volgende week thuis tegen de nummer 3, Spirit 5.

- Gouda 3 - Olympia 2 2-4. Tweede nederlaag op rij laat het derde zakken naar plek 4 en werd gepasseerd door Olympia 2.

- Hazerswoudse Boys 4 - Gouda 4 0-4. Het vierde steeg naar plaats 3 na de duidelijke zege op het puntloze Hazerswoudse Boys 4. Volgende week komt de andere kant van de ranglijst op bezoek, koploper Alphense Boys 3, dat alles tot nu toe won.

- Gouda 5 - Olympia 3 0-0. Eerste puntverlies voor koploper Olympia 3, dankzij Gouda 5, nu 3e. Volgende week de interne derby Gouda 6 - Gouda 5 (14.00 uur)

- Sportlust '46 9 - Gouda 6 3-5. Het zesde heeft nu 10 punten, net als 4 andere ploegen bovenaan, waaronder het vijfde. Alleen het aantal gespeelde wedstrijden verschilt, uiteenlopend van 4 tot 6.

- Woerden 3 - Gouda 7 7-3. De stand was het omgekeerde van de teamnummers. Het zevende blijft wel puntloos.

- Gouda 8 - Be Fair 9 3-0. Derde resultaat op rij voor het achtste dat steeg naar de 6e plaats

- Gouda 9 - SPV '46 4 4-0. Het negende liet de koploper, nog zonder puntverlies, kansloos en heeft nu vanaf plek 5 de ploegen boven hen binnen 3 verliespunten in het vizier.

- Gouda 35+1 - De Jodan Boys 35+ 1 2-2. Eerste punt voor onze veteranen, knap behaald op deze subtopper. Volgende week naar CVC Reeuwijk, in het bezit van 2 punten meer.

- Stolwijk VR1 - ST DONK/Gouda VR2 1-3. Onze vrouwen sluiten door deze zege aan bij de top. Volgende week "thuis" tegen De Jodan Boys VR3. (foto Sonny Hoekstra)

- Bergambacht JO17-1 - Gouda JO17-1 3-1. Eerste nederlaag voor onze oudste jeugd in de tweede wedstrijd in deze hoofdklasse. Volgende week thuis tegen Barendrecht JO17-2.

- Olympia MO20-1 - Gouda MO20-1 5-1. Onze oudste meiden moesten het flink afleggen tegen stadgenoot Olympia in deze eerste wedstrijd van de 2e fase najaars competitie. Volgende week uit tegen het eveneens nog puntloze RVC '33 MO20-1.