Gouda is de gelukkige tegen Alphia en wint met 2-1

[GROUP_IMAGE]

Vooraf 1 minuut stilte voor Gos Linting, een overleden lid van Alphia

Zaterdag 18 februari 2017: ​Gouda - Alphia 2-1. Doelp. Sander Egberts 0-1 (20e minuut); Mo Saber 1-1 (45 + 1 minuut); rust; Jeffrey Vonk 2-1 (53e minuut)

Gouda en Alphia speelden een wat rommelige wedstrijd met veel balverlies, maar wel met veel inzet en over en weer grote kansen. De keepers werden zo, al waren ze beiden ietwat te kort voor hun gewicht, toch duidelijke uitblinkers. Gouda begon deze wedstrijd ten opzichte van de uitwedstrijd in Alphen noodgedwongen met zeven andere spelers. Wellicht is daarmee op sommige plekken wat aan kwaliteit ingeboet, maar de strijdlust en inzet is onverminderd hoog gebleven. Deze week zijn Hassan Ouahabi (kuitblessure) en Jeroen Roukes (griep) bij deze groep van zeven gekomen en ook was Michael Bloemen nog geblesseerd. Mo Saber speelde op 75% van zijn kunnen wegens problemen met een knie, maar hij hield het nog redelijk lang vol en scoorde zelfs weer. Ook Alphia kende de nodige mutaties. In deze gelijkopgaande en sportieve wedstrijd waren de ploegen afwissselend in de overhand en mede omdat de Alphense topscorer (18 goals), Daniel van Leeuwen, zijn vizier totaal onscherp had staan vandaag (alles van hem ging over) trok Gouda aan het langste eind. Daar waren de Gouda-spelers en supporters natuurlijk helemaal niet rouwig om, in tegendeel. Zo sloot Gouda dichter aan bij de kopgroep omdat in de top 8 alle andere teams punten verspeelden en dus is de nacompetitie weer enigszins binnen handbereik.

Zoals gezegd moest er weer het nodige geimproviseerd worden met de opstelling van Gouda en ook nog wat betreft de bank, want niet iedereen kwam ongeschonden uit de wedstrijd van het tweede. Assistent trainer Rishi Doekhi coachte zijn tweede wedstrijd van de dag, omdat hoofdtrainer Jerry de Groot nog herstellende is van zijn knievervanging. De zon was inmiddels heerlijk gaan schijnen en dat kwam het humeur op en rond het veld zeker ten goede, een fijne bijkomstigheid, al liet het hobbelige veld wel weer het humeur van vooral een aantal Alphia spelers flink dalen.

Na wat schermutselingen over en weer kopte aanvoerder Maikel Hageman in de 12e minuut een voorzet van rechts goed in, maar toen bleek keeper Robert Plug uit het goede hout gesneden en met een katachtige duik tikte hij de bal uit het doel. Daarna kregen de bezoekers het betere van het spel en een Alphense goal was het logische gevolg. De vrijgelaten Sanders Egberts kon eenvoudig in de 20e minuut de 0-1 binnenschuiven.

0-1 na 20 minuten

Alphia bleef aanvankelijk wat sterker, maar miste de kansjes. De anders toch zo succesvolle spits Daniel van Leeuwen had duidelijk zijn dag niet en hij was ook niet erg blij met het veld, want het schiet niet lekker als je uit wil halen en de bal onverwacht opstuit. Gouda werd ook diverse malen gevaarlijk. In de 38e minuut werd Jeffrey Vonk bij een aanval flink aan de enkel geraakt, zonder dat daarvoor gefloten werd. Na enige flinke opknapacties van verzorger Koen Borg, kon Jeffrey gelukkig verder spelen en hij werd nog belangrijk. De slotfase was voor Gouda. In de 41e minuut werd de bal door Gouda diverse malen richting het Alphia-doel ingebracht en uiteindelijk nam aanvoerder Maikel Hageman van buiten de "16" het leer vol op de slof, maar hij trof de paal. De terugspringende bal werd door Hoessein Ouahabi vlak onder de lat geschoten, maar keeper Plug tikte in een sterke refleks het speeltuig net over de lat. In de 45e minuut weer een scherp schot van Gouda op doel, maar de keeper redde nog net met de voet. In de extra tijd van de eerste helft kon hij echter niet verhinderen dat Gouda de stand gelijk trok. Hoessein Ouahabi werd over links weggestuurd en hij schoot de bal voor en via enkele Gouda-spelers belandde het leer uiteindelijk vrij op rechts, waar Mo Saber de bal langs de uit positie gespeelde keeper binnen kon schuiven, 1-1. Heel lekker om zo de rust in te gaan.

De 1-1 van Mo Saber (achter Daan de Heer en Hoessein Ouahabi, met de gele schoenen) wordt gevierd

In de pauze werd er nog wat omgezet achterin. Stephan Kapteijn was eigenlijk het slot op de deur, maar hij speelde juist voor zijn verdediging. Daarom ging nu Nicolai Mlakic die taak vervullen. Na de thee kwam Gouda geleidelijk opzetten en in de 53e minuut werd Jeffrey Vonk met een schuine pass gelanceerd. Hij wist zich laatste man Dion Duurham van het lijf te houden en schoot hard en diagonaal in en keeper Plug had hier geen verweer tegen en hij kon weer vissen, 2-1.

​Jeffrey Vonk schiet kort na rust snoeihard de 2-1 binnen.....

.... en dat wordt gevierd!

Even leek het er op dat Gouda "er op en er over" zou gaan. Zo stuitte Mo Saber in de 55e minuut vanaf links op de benen van de keeper. Maar toen de derde goal uitbleef putten de Alphianen daar moed uit en zochten regelmatiger de aanval. Maar de mooiste kansen waren aan hen niet besteed en er belandde in de 61e minuut ook nog een bal op de paal. Gouda zocht zoveel mogelijk de counter en uit één daarvan schoot Jessy Hoekstra in de 72e minuut vrij over. In de 79e minuut schoot Alphense spits Van Leeuwen van een paar meter van het Gouda-doel hoog over en toen voelde je het al langs de lijn, dat gaat de bezoekers zo niet meer lukken. Halverwege de tweede helft kwam Stephan Steenis in de spits Mo Saber aflossen en in de slotfase nam Rens van Erk de rechtsachter plek over van Jilles Oosterom.

Stephan Stenis (midden) kwam Mo Saber vervangen

In de slotfase hield Gouda de bal zoveel mogelijk voor in de ploeg via ingooien en corners en kon zo de voorsprong vasthouden. In een gelijkopgaande wedstrijd met gelijkwaardige ploegen trok Gouda  toch aan het langste eind en dat is ook wel eens lekker!

Het zit er op..... de een is blij, de ander teleurgesteld

De vier ploegen boven Gouda speelden vandaag tegen elkaar en allemaal gelijk, zodat Gouda op ieder van hen 2 punten inliep en er wat verliespunten betreft nu beter voorstaat dan nummer 4, NSV '46. Ook achtervolgers Sportief en Bergambacht lieten punten liggen. Nummer laatst Kamerik won knap en voor het eerst dit seizoen van Bergambacht, 3-0. Volgende week een inhaalprogramma, net als de week daarop en dan is het een volledig programma. Gouda gaat eerst naar Sportief en de week daarop naar Hertha in Vinkeveen.

Pupil van de Week Sebastiaan Nelisse (JO11-1) werd door Ton Blonk in het zonnetje gezet

Overige wedstrijden

Gouda 2 (foto boven) speelde met 0-0 gelijk tegen het jeugdige Jodan Boys, een goede prestatie. Helaas won Siveo '60 2 onverwacht bij FC Oudewater 2 en nu staan Gouda en Siveo gelijk met 7 punten. Zwammerdam 2 blijft door een nederlaag binnen bereik (10 punten) en Hazerswoudse Boys 2 blijft dik laatste met 1 punt. Het tweede is volgende week vrij.

Zoetermeer 1 - Gouda 3 2-5. Het derde maakte de koppositie weer waar en omdat ook concurrent Oosterheem 3 dik won, blijft het derde 7 punten voor, met 1 wedstrijd meer gespeeld.

Gouda 4 - Jodan Boys 8 2-4. Het vierde is helaas aan een negatieve reeks bezig, maar deze nederlaag is toch onverwacht, want Jodan Boys stond ver onder Gouda. Maar men zegt altijd, een derby is een wedstrijd op zich.... De rug rechten maar en volgende keer weer eens winnen!

Gouda 5 - Berkel 5 0-10. Het vijfde heeft het zwaar en blijft puntloos onderaan.

Gouda 6 - Olympia 1 2-4. Het zesde werd op de ranglijst in nog een derby door Olympia gepasseerd en moet nodig weer eens wat puntjes gaan halen.

Het 7e had weinig moeite met FC Oudewater 7

Gouda 7 - FC Oudewater 7 8-3. ​ In een aantrekkelijke wedstrijd bediende het zevende (foto boven) het publiek volop met een aantal fraaie goals. Het team blijft derde op een paar punten van de koplopers die ook beide wonnen.

Gouda 8 - Spirit 10 is niet doorgegaan. Spirit had aangekondigd geen elftal op de been te kunnen brengen en ze bleven inderdaad weg.

Woubrugge VE2 - Gouda VE1 2-5. Woubrugge verdedigde met verve het bezit van de rode lantaarn en verloor zo voor de 15e keer. Onze Veteranen staan 10e met 11 punten uit 14 wedstrijden.

Siveo' 60 JO19-1 - Gouda JO19-1 0-3. Ons hoogste jeugdteam won keurig en ruim van het 4 punten meer hebbende Siveo.

Gouda JO19-2 - Nieuwerkerk JO19-4 3-3. Weer een puntje voor dit vriendenteam dat daarmee steeg naar plek 8.