Gouda loopt zich stuk op degelijk Siveo '60: 0-4

[GROUP_IMAGE]

 

Ondanks dagenlang regen viel het aantal afgelastingen nog behoorlijk mee. Ons 7x7 team hoefde op vrijdagavond niet in Zoetermeer te spelen. Op zaterdag werden er enige jeugdwedstrijden geschrapt en de uitwedstrijd van Gouda 8. Onze grasvelden hielden zich goed en alle geplande wedstrijden konden thuis doorgaan. In de afdeling van Gouda 1 werd de wedstrijd Cabauw - Linschoten afgelast.

 

 

Zaterdag 4 november 2023: Gouda - Siveo '60 0-4. Doelpunten: Gerwin Verlaan 0-1 (16e minuut); Jasper de Kruijf 0-2 (39e minuut); Jasper de Kruijf 0-3 (44e minuut) en Erik Verlaan (90+3 minuut)

 

Een jeugdig Gouda, zonder de door werkzaamheden verhinderde Yassine Labriki, moest het opnemen tegen het wat leeftijd betreft meer uitgebalanceerde Siveo "60. Negen van de elf Gouda spelers waren onder de 23 jaar en ook fysiek hadden de Zegvelders een overwicht. Gouda werd dan ook opgedragen niet in de duels terecht te komen, want die zouden moeilijk te winnen zijn.

Het eerste kwartier ging het goed gelijk op, met na 15 minuten een grote kans voor Gouda.

 

De bal werd keihard teruggespeeld op keeper Streng, die het leer daardoor niet goed kon controleren. De geroutineerde keeper zag echter toch nog kans de voorzet te onderscheppen voor de vrijstaande Mo Malah hem in het lege doel kon deponeren (zie foto boven).

 

 

Wat de kenners van de wedstrijden van Gouda tegen Siveo '60 al wisten gebeurde gelijk. Spits Gerwin Verlaan, goed in vorm de laatste tijd, werd uit de tegenaanval bediend op links en kon vrij met een schuiver de 0-1 binnen schieten.

 

In het vervolg golfde het spel op en neer in de kou en regen, zonder grote kansen. Toch werd het 0-2, omdat keeper Dealey Snoek in de 39e minuut uit een afstandsschotje de natte bal van de borst liet stuiten. Gerwin Verlaan legde de terugspringende bal breed op nummer 11, Jasper de Kruijf, die ondanks aanwezige verdedigers, de 0-2 binnen tikte.

 

Met deze stand zou het al moeilijk worden een resultaat te halen, maar het werd nog erger. Weer was het Gerwin Verlaan die in de 44e minuut zijn vorm toonde door een solo over rechts te beginnen en hij zag weer kans zag Jasper de Kruijf te bedienen, die via een inglijdende Gouda verdediger de 0-3 binnen werkte (foto onder).

 

Zo kwam de rust met een schier onoverbrugbare achterstand.

 

Gouda startte fel aan de tweede helft en kreeg een halve mogelijkheid. In de 49e minuut leek Mo Malah een vrije kans midden voor het doel te krijgen, maar de bal slipte te snel door, net voorlangs. (foto onder)

 

Halverwege de tweede helft wisselde trainer Romeo el Bouazatti 3 spelers en dat gaf weer wat meer energie in het Goudse spel.

In de 70e minuut nog een Gouds kansje na goed doorzetten, waardoor de bal voor de uitgelopen keeper Streng erbij kon, onderschept werd. Het duurde echter te lang eer een Gouda-speler in scoringspositie kwam en toen was de keeper weer op zijn post.

 

Siveo '60 had duidelijk een fysiek overwicht

 

In de 73e minuut een vrije schotkans, maar de Zegveldse keeper pakte de bal klem. In de 88e minuut kon Mo Malah uit een goede voorzet hard inkoppen, maar de afstand tot het doel bleek te groot.

 

Waar Siveo '60 zich na rust met grote inzet vooral beperkte tot tegenhouden en Gouda juist wel wat kleine kansjes afdwong, alsmede een klein overwicht, kwam er toch nog verandering in de stand.

 

 

Iedere toeschouwer en staflid hoopte dat de goed leidende scheidsrechter Jansen uit Capelle er na 90 minuten de in regen, het almaar zwaarder te bespelen veld en de invallende duisternis,  gelijk een einde aan zou maken, maar hij liet toch nog extra doorspelen. En weer was het Gerwin Verlaan die er in de tegenstoot over links een solo uitperste, door de verdediging slalomde en aflegde op zijn ingevallen broer Erik, die de 0-4 binnenschoot. Zo was Gerwin bij alle vier de doelpunten betrokken.

 

 

Dat was eigenlijk toch wel teveel van het goede, zeker gezien de tweede helft, want 1-3 lag meer voor de hand, maar voor het resultaat maakte het natuurlijk niet veel uit, want het bleven 0 punten voor Gouda. Dat wordt deze week wonden likken, de te volgende taktiek en speelwijze nog eens goed doornemen en dan met een goed plan het sterke Dilettant in Krimpen aan den Lek bestrijden. Dit team won uit met 0-4 bij CVC Reeuwijk. Gouda bleef laatste, maar in deze afdeling degraderen er 2 ploegen direct en de afstand tot plek 12 is nog steeds maar 2 punten.

 

Pupil van de Week

Deze keer was Ruben Macdaniel (9 jaar) van Gouda JO10-1 de Pupil van de Week. Hij steunde het eerste van ruim voor de wedstrijd tot het bittere en koude einde, dus hij bleek een bikkel, die wellicht over 10 jaar bij ons in de spits speelt.

De Feyenoord aanhanger had de uitslag niet goed voorspeld, maar was uiteraard wel blij met de hem in de bestuurskamer aangereikte lekker warme patat, de door Hans van Sprang uitgereikte bal, de door Peter Borg gemaakte oorkonde, de Goudse snippers en het shirt van hoofdsponsor Phielix.

 

Overige uitslagen

- Gouda 2 - Zwammerdam 2 2-0. Eerste en dik verdiende zege van onze reserves, met twee goals van Hoessein Ouahabi.

- Gouda 3 - Spirit 9 0-1. Het gelijkstaande Spirit ging er nipt met de punten vandoor. Als je zelf niet scoort....

 

- Gouda 4 (blauw)- Gouda 5 (rood) 2-1. Het vijfde stond al snel (terecht) met 10 man, maar stond wel met 0-1 voor. Zij verdedigden die voorsprong met man en macht, tot een kwartier voor tijd Hassan Ouahabi bij het vierde inviel en tweemaal scoorde. Het vijfde was bepaald niet blij met deze invalbeurt. Het vierde blijft zo aan kop.

 

- Gouda 6 - Bodegraven 1 0-5. Geen kans voor het zesde tegen dit standaardteam.

 

- Haastrecht 4 - Gouda 7 0-2. Het zevende won bij het gelijk staande Haastrecht 4 en schoof op naar plek 5.

- Gouda 8: afgelast

- Gouda 35+1 - Koudekerk 35+ 2  3-5


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl