Gouda neemt eerste horde in nacompetitie: 2-0 winst

[GROUP_IMAGE]

 

 

Zaterdag 11 juni 2022: Gouda - GDA 2-0. Tweede ronde nacompetitie 3e/4e klasse. Doelpunten: rust 0-0; Hassan Ouahabi 1-0 (74e minuut), Daan de Heer 2-0 (90e minuut)

Quick Steps - Meerburg 3-0. Dinsdag 14 juni 2022: Gouda - Quick Steps

 

 

Gouda op wilskracht naar de tweede ronde in de nacompetitie

Op een warm en zonnig Groenhovenpark stond vandaag de eerste wedstrijd in de nacompetitie op het programma. De tegenstander van vandaag was het Haagse GDA. Een ploeg in vorm, aangezien ze in de laatste 10 wedstrijden 28 punten wisten te behalen. Gouda stond dus een geduchte tegenstander te wachten. Bij Gouda keerde ten opzichte van de laatste weken een aantal bepalende basiskrachten terug, ook Kjeld Both keerde terug in de selectie na een breuk in zijn middenhandsbeentje. Alleen Hoessein Ouahabi is nog aan het genieten van zijn vakantie.

 

Opstelling Gouda: Bram Heikoop, Wayne Weibolt (78’ Salah Azaaj), Mike van Dam, Nick van der Elburg, Dennis Nederveen, Erwin van der Wal (50’ Guus Kleiweg), Jessy Hoekstra (24’ Kjeld Both; 78’ Antonio Mamalingkas), Michel Bloemen©, Hassan Ouahabi, Xander van Riet en Daan de Heer

 

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Gouda de bezoekers wilde terugdringen op hun eigen helft en de regie in eigen handen wilde houden. Dit leverde in de 12e minuut de eerste uitbraak op van Daan de Heer en Xander van Riet. Eerstgenoemde werd diep gestuurd, speelde terug op Xander die de bal weer terug speelde naar de richting de penaltystip stormende Daan. Daan kreeg de bal net niet onder controle en werd uitverdedigd. Een aanval, die een beter lot had verdiend.

Na 18 minuten werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. De rechtsbuiten haalde knap de achterlijn, gaf de bal strak voor, maar daar stond Nick van der Elburg die met een keurige charge een grote kans kon voorkomen, wel ten koste van een corner die gelukkig ongevaarlijk bleef. Na 23 minuten kreeg Jessy een harde charge van achter te verwerken, hij werd hard op de buitenkant van zijn voet geraakt en meteen ontstond er een ei. Hij moest de strijd staken en zich laten vervangen door Kjeld Both. Een tegenvaller voor Jessy, die net terug was van zijn knieblessure.

In de 26ste minuut brak Hassan door via rechts, kwam met een harde voorzet, die geschampt werd door een verdediger van GDA die de bal uiteen zag spatten op de paal. De eerste grote mogelijkheid was daar. Gouda bleef de controle houden en dat kwam tot uiting in een volgende kans, ditmaal voor Kjeld, in de 37ste minuut probeerde hij het vanaf een meter of 15, links van het doel. Zijn goede poging ging maar een half metertje naast. De laatste mogelijkheid van de eerste helft werd gecreëerd door de bezoekers in minuut 41. Een corner werd in eerste instantie nog makkelijk weggewerkt door Mike van Dam, maar het afstandsschot dat volgde had nog een behoorlijk venijnige stuit. Bram stond gelukkig goed gepositioneerd en kon de bal klemvast pakken.

 

 

De 2de helft startte vanaf het eerste moment al erg ongelukkig. Binnen een minuut kreeg Xander van Riet een bal van dichtbij tegen zijn hoofd en bij het neerkomen kreeg hij ook nog eens een voet tegen zijn hoofd aan. Na een blessurebehandeling van enkele minuten ging Xander gelukkig wel verder.

Wat er in de thee zat van onze bezoekers weet ik niet, maar dat ze een stuk gemotiveerder en feller in de 2de helft waren stond als een paal boven water. Dit had in de 49ste minuut de 0-1 op kunnen leveren, maar een snelle counter werd slecht uitgespeeld waarna Bram de bal makkelijk op kon rapen. Een minuut later werd Erwin van der Wal naar de kant gehaald. Zijn vervanger was Guus Kleiweg. Na 53 minuten leek de 0-1 daar dan toch echt te komen, GDA kon met 2 man richting Bram, maar dankzij een fenomenale sliding van Mike kon de angel uit de aanval gehaald worden. Er volgde nog wel een schot, maar Bram had hier niet al te veel moeite mee.

 

Foto website GDA

 

GDA bleef de betere ploeg en Gouda kwam bijna niet meer van de eigen helft af. Zo kregen de bezoekers in de 70ste minuut de grootste kans van de wedstrijd. Met 2 a 3 man konden ze richting Bram om de voorsprong te pakken, maar op onverklaarbare manier werd ook deze kans niet verzilverd. We kunnen diverse voetbal spreekwoorden tevoorschijn halen maar ‘als je ‘m zelf niet maakt, valt ie aan de andere kant’ is een spreekwoord dat vandaag toch wel van toepassing was op de 2de helft. Sowieso een spreekwoord waar Gouda het hele seizoen meer last dan profijt van gehad heeft, maar in dit geval een keer profijt. In de 74ste minuut kwam een lange bal in de kluts terecht in het strafschopgebied van GDA. Hassan Ouahabi sleurde en zeulde wat af en kon met een beetje hulp van de loslatende keeper de bal het laatste zetje over de doellijn geven en zo Gouda op een 1-0 voorsprong zetten. Een hele belangrijke voorsprong.

 

 

 

4 minuten later moest de al ingevallen Kjeld zich weer laten vervangen, ook Wayne Weibolt kon niet verder. Hun vervangers waren Antonio Mamalingkas en Salah Azaaj. De bezoekers probeerden het nog wel, maar leken een flinke klap van de tegengoal gehad te hebben. Na 84 minuten werd er nog een vrije trap het zestienmetergebied van Gouda in geslingerd, maar deze kon makkelijk weg gekopt worden door rots in de branding Nick van der Elburg, die weer het nodige weghaalde achterin. Zo bleef een echt slotoffensief van de bezoekers uit.

 

In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam Daan de Heer aan de linkerkant van het veld aan de bal. Hij had nog zo’n 25 meter afstand tot het doel en begon maar eens aan een solo – en wat voor solo – na 4 man omspeeld te hebben alsof ze er niet stonden haalde Daan op zijn karakteristieke manier uit en krulde de bal in de lange rechterhoek langs de doelman, die kansloos was. 2-0, de beslissing was daar.

 

 

GDA geloofde het wel en kon in het restant niets meer creëren. De scheidsrechter had er overigens nog wel zin in, want hij liet – om voor mij onverklaarbare reden – nog 10 minuten blessuretijd voetballen. In de 8ste minuut van die blessuretijd was het bijna nog Hassan Ouahabi die voor de 3-0 zorgde, maar hij zag zijn schot een meter voorlangs verdwijnen. Een knappe overwinning op een ploeg die al 10 wedstrijden ongeslagen was, chapeau. De wilskracht was vandaag duidelijk zichtbaar in de ploeg en met dit resultaat kan met vertrouwen gekeken worden naar de volgende wedstrijd. Deze zal ook weer thuis zijn en de tegenstander is Quick Steps. Zij wonnen vandaag van Meerburg met 3-0 en eindigden eerder als nummer 12 in de 3de klasse B met 18 punten. Tot dan!

 

Sonny Hoekstra

(tekst en foto's)

 

Overige uitslagen

- Gouda 7 - Schoonhoven 4 5-3. Door deze zege in de laatste wedstrijd klom het zevende nog naar plek 5 van de 11, met 29 uit 20. Toch niog een keurig seizoen.

- Gouda 8 - Be Fair 9 2-3. Net aan verloren van de nummer 3. Ondanks veel nederlagen in de slotfase van dit seizon, vaak met 1 goal verschil, kon het achtste de rode lantaarn toch nog aan Schoonhoven 7 laten. het humeur zal er niet onder geleden hebben!

- Linschoten 35+1 - Gouda 35+1 5-4. Weer 4 doelpunten van onze Veteranen tegen de sterke nummer 5, mar het was net niet genoeg voor een resultaat. Ons team eindigde als 10e van de 12 teams met 16 uit 21.

Voor volgende week staan er nog een paar potjes op de rol vooe Gouda 3 en Gouda 6. Afwachten maar of die nog gespeeld gaan worden. Voor de ranglijst zijn ze niet meer van belang, al kan een plekje stijgen nog wel het resultaat zijn. Afwahten maar weer. En dan zit het eerste volledige uitgespeelde na-corona seizoen er toch in z'n geheel op.

 

 

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl