Gouda nog niet veilig na 5-3 nederlaag bij GSV

[GROUP_IMAGE]

 

Geen lijn te bekennen

 

Zaterdag 13 mei 2023: GSV - Gouda 5-3. Doelp. Laurens Bogaard 1-0 (5e minuut); Daan de Heer 1-1 (7e minuut); Dennis Nederveen 1-2 (33e minuut); Laurens Bogaard 2-2 (penalty; 35e minuut); Hamza Merah 3-2 (37e minuut); rust; Anouar Chairi 4-2 (48e minuut); Kjeld Both 4-3 (54e minuut) en Robert Bosscha (63e minuut)

 

De middag begon met een onaangename verrassing, want het gras hoofdveld van GSV (veld 5 van De Jodan Boys dat GSV huurt) mocht niet gebruikt worden, want de lijnen waren niet getrokken. Hoewel GSV de avond ervoor De Jodan Boys daar op gewezen had, was er niets aan gedaan. Waarin de grootste Goudse vereniging klein bleek te zijn en twee zusterverenigingen lelijk in de kou liet staan. De keuze was nu afgelasten en doordeweeks inhalen of spelen op een kunstgras bijveld bij De Jodan Boys en voor dat laatste is gekozen. Dat was niet in het nadeel van GSV met zijn vele zaalvoetballers en mindere conditie. Op het goede kunstgras van veld 4, een veld overigens zonder afrastering, moest eerst een jeugdwedstrijd afgemaakt worden alvorens scheidsrechter Hogendoorn uit Waarder 8 minuten te laat de wedstrijd in gang kon zetten.

 

Gouda miste vandaag de gebroeders Ouahabi. Hassan was met vakantie, Hoessein geschorst, net als Antonio Mamalingkas. Gouda begon aanvallend. In de 1e minuut werd een Gouda-schot geblokt door een oude bekende in het GSV-doel, Karim Scharleman. In de 5e minuut een aanval van GSV, afgesloten met een laag schotje. Hier ging keeper Dealey Snoek lelijk in de fout, door de bal los te laten, waarvan Laurens Bogaard profiteerde, 1-0.

Toch trok Gouda de stand snel gelijk, toen Daan de Heer in de 7e minuut na een vlotte combinatie vrij voor de keeper kwam en binnen schoot, 1-1.

 

 

Na een kwartier verscheen Kjeld Both alleen voor de keeper, maar hij schoot niet zuiver genoeg in en via de doelman werd het een corner.

 

In de 28e minuut een uitval van GSV, waarbij de stuiterende bal vrij voor keeper Snoek naast gelobt werd. In de 33e minuut kwam het meer aanvallende Gouda aan de leiding. Een vrije trap op de rand van de "16" (overtreding er binnen?) werd alsnog door Dennis Nederveen tot doelpunt gepromoveerd, 1-2.

 

 

Gouda leek nu het lek boven te hebben, maar counters blijven voor ons team een probleem. Zo gedisciplineerd en met inzet als de vorige wedstrijd tegen Zwammerdam werd gespeeld, zo als los zand zaten de linies nu in elkaar. En een counter zorgde weer voor de gelijkmaker. Michel Bloemen dacht met een sliding schade te voorkomen, maar het tegenovergestelde was het geval. De veteraan aanvaller van GSV ging gewillig liggen na zijn sliding, met geel voor Michel. Laurens Bogaard zette zich achter de bal. Zijn vader meldde dat Laurens nog nooit een penalty gemist had en dat voorspelde weinig goeds en inderdaad, Dealey Snoek was kansloos, 2-2.

 

 

Veel te snel deze gelijkmaker en net zo snel daarna de achterstand. Hamza Merah profiteerde bij een uitval van geknoei achterin en schoot in de 37e minuut de 3-2 binnen. Tot de pauze slaagde Gouda er niet meer in, ondanks enkele vrije trappen rand "16", die Dennis overschoot, alsnog gelijk te komen. Dat zou op dat moment niet onverdiend zijn geweest.

 

Na de thee begon Gouda weer te slap aan het duel en slaagde er niet meer in minimaal een punt binnen te slepen, in tegendeel,

In de 48e minuut scoorde GSV een typisch zaalvoetbal doelpunt. De bal werd voor het Gouda-doel heen en weer geschoven, zonder dat een Gouda speler er in slaagde in te grijpen net zolang tot good-old Anouar Chairi, prima Watergras zaalvoetballer, een gaatje vond en de bal laag in de uiterste rechter benedenhoek prikte, 4-2. Voor Gouda een mokerslag, zo vroeg in de tweede helft. En dan had Gouda nog de mazzel dat GSV in de 50e minuut hard op de lat schoot. Trainer Tim den Haan begon toen met de eerste van zijn vele wissels.

 

In de 54e minuut bracht Kjeld Both de hoop weer enigszins terug in de Gouda-harten, door bij een snelle aanval de 4-3 via keeper Scharleman op het denkbeeldige scorebord te brengen. Ook hier bewees de GSV-grensrechter een eerlijk oog voor de situatie te hebben, dat maken we niet vaak mee helaas.

 

 

In de 58e minuut een zeer vervelende onderbreking. De laatste man van GSV trok aan de bandana van de gretige Mo Salah, die daarop ongetwijfeld iets gezegd heeft, wat deze laatste man kennelijk totaal over de rooie bracht. Velen moesten hem tegenhouden, maar hij stopte niet met zijn luide protesten en bedreigingen richting Mo, die overigens het hem toegedichte ontkende. We zullen de dreigende taal hier niet opschrijven, maar het was een bij wedstrijden van Gouda zelden vertoonde situatie. Na enige minuten staakte scheidsrechter Hogendoorn de wedstrijd in de 58e minuut, maar het geraas van de nummer 3 bleef maar doorgaan. De scheidsrechter sprak na 3 minuten met de betrokken spelers en kennelijk gaf dat hem het idee dat de wedstrijd, tot dan toe met een sportief verloop, zonder ongelukken voortgezet kon worden. Vreemd genoeg werd geen enkele speler bestraft met geel of rood. Goed was te zien dat veel spelers van beide partijen trachtten de rust terug te brengen, in plaats van tot escalatie over te gaan. Dat mag je ook wel verwachten van de oudere spelers aan beide kanten die bezig zijn aan hun laatste wedstrijden in een standaardteam. Dit had ik in 60 jaar Gouda 1 volgen nog niet eerder meegemaakt. Gelukkig bleek de inschatting van de scheidsrechter achteraf de juiste te zijn.

 

 

De lol was er nu eigenlijk wel vanaf, zeker toen 2 minuten later Michel Bloemen van het veld moest. Gouda speelde achter nog maar met weinigen en toen een bal verkeerd uitgespeeld werd dreigde een GSV-speler het leer van ver in het lege doel te schieten. Michel voorkwam dat met een sliding, maar ook nu was hij te laat en dat leverde hem de tweede gele prent op en hij zal er volgende week thuis tegen SPV ´81 dus niet bij zijn. Gouda moest nu een half uur met 10 man verder en dat maakte het voor GSV, dat meestal in de slotfase buiten adem raakt, een stuk makkelijker. Dat bleek al snel in de 63e minuut toen GSV-er Patrick van Hoorn vogelvrij voor keeper Dealey Snoek opdook en met een lob de 5-3 aantekende.

 

 

Een minuut later werd Kjeld Both buitenspel gegeven toen hij scoorde, in de 65e minuut raakte GSV weer de lat en invaller Mamush Verkerke kopte kort daarop voor Gouda net naast. Gouda zag een grote kans bij een corner (foto onder) eveneens net naast gaan.

 

 

Gouda slaagde er niet in dichterbij te komen, ondanks de vele wissels, die zich vaak vastliepen in de melee van de fysiek sterkere GSV-ers, die ook hun zaalvoetbal techniek op de vierkante meter konden etaleren. Kortom, de wedstrijd ging op het warme kunstgras voor Gouda als een nachtkaars uit.

 

 

GSV had zijn revanche voor de 6-1 nederlaag bij Gouda, maar zal zeker gaan degraderen. Door het gelijke spel van Cabauw bij kampioen SCH '44 (in de laatste wedstrijd de tegenstander van Gouda in Harmelen) is de marge voor Gouda, met nog 2 wedstrijden te gaan, 5 punten. Bij winst volgende week thuis op SPV '81 is het klaar, maar voor SPV '81, dat thuis met 1-6 verloor van de FC Perkouw (na 1-0 voor bij rust) is het de allerlaatste kans op overleven, al is die kans wel heel klein. Bij winst van Gouda of een gelijkspel is SPV '81 gedegradeerd. Cabauw speelt uit bij Be Fair en zij zijn dus bepaald niet kansloos gezien hun sterke reeks en het verval van het veilige Be Fair. Met andere woorden, Gouda moet volgende week "gewoon" winnen!

 

Overige uitslagen

- De Jodan Boys 9 - Gouda 4 5-1. Op veld 6 ging Gouda 4 dik ten onder tegen de hekkensluiter, maar de top 3 is nog steeds binnen bereik.

- Gouda 5 speelt dinsdag de wedstrijd tegen De Jodan Boys 10

- Olympia 3 - Gouda 6 5-2. Verrassend dikke nederlaag tegen deze staartploeg. Het zesde blijft 3e.

- Gouda 8 - Floreant 5 2-2. Weer een knappe prestatie van het achtste, nu tegen de nummer 2.

- Gouda 9 - FC Oudewater 9 0-1. Het negende verspeelde de laatste kans op de titel door een kleine nederlaag tegen één der koplopers.

- Alphia 35+ 2 - Gouda 35+ 1 4-4. Tweede gelijkspel op rij voor onze veteranen, ze komen op stoom. De laatste plaats kan nog verlaten worden.

- ST DONK/Gouda VR2 - Woubrugge VR1 3-4. Bijna werd nog een 4-0 achterstand ongedaan gemaakt. Onze vrouwen zakten wel naar plek 8 met 12 uit 10.

- Gouda MO20-1 - Koudekerk MO20-1 2-0. Gouda blijft op 1 punt van de koploper Foreholte meedoen om de titel.

- Gouda JO17-1 - ARC JO17-2 1-2

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl