Gouda oefent zich naar verlies op Zwammerdam: 1-3

[GROUP_IMAGE]

 

Gouda – Zwammerdam 1-3; rust 1-0. Doelpunt Dennis Nederveen

 

Na een lange winterstop vol maatregelen mochten we vandaag eindelijk weer voetballen en werd er geoefend tegen de sterke vierde klasser Zwammerdam. Gouda had vandaag 13 spelers die allemaal minimaal een helft speelden:

1. Bram Heikoop 2. Salah Azaaj 3. Mike van Dam 4. Dennis Nederveen 5. Guus Kleiweg 6. Jessy Hoekstra 7. Rayan Chazavizadeh 8. Michel Bloemen© 9. Kjeld Both 10. Soulaimane Ouhamad 11. Erwin van der Wal 14. Max van Iersel 15. Jef Sibbald.

 

Gouda begon scherp aan de wedstrijd en dat leverde binnen een kwartier al 3 goede mogelijkheden op. Na 5 minuten werd Kjeld Both vrijgespeeld door Jessy Hoekstra en kon Kjeld schuin op de linkerrand van de 16 op de keeper af, zijn inzet verdween op de buitenkant van de paal. 3 minuten later was het Soulaimane Ouhamad die aan de rechterkant van het veld de achterlijn haalde, voorgaf en daarmee Kjeld Both bediende, Kjeld miste de bal half, maar daardoor kwam de bal wel voor de voeten van Erwin van der Wal, die zijn schot vanaf een meter of 10 gestopt zag worden door de keeper van de bezoekers.

In de 12de minuut was het weer Erwin die ditmaal aan een counter begon vanaf een meter of 70 van het doel, sneller was dan iedereen, maar uiteindelijk weer op de goed keepende doelman van Zwammerdam stuitte. Hierna bleef de keeper geblesseerd liggen, en voor zover te zien, moest hij met een schouderblessure helaas het veld verlaten. We hopen dat dit meevalt en hij snel weer terug kan keren.

In het half uur wat volgde had Gouda de bal en bepaalde het spel, zonder dat dit tot echt grote kansen leidde. Een paar schoten werden er nog wel gelost, maar als er een 2de ring op onze tribune had gezeten, betwijfel ik of die ballen daar beland waren of nog verder over waren gegaan. Keeper Bram Heikoop had een rustige eerste helft waarin hij 1x in actie moest komen 3 minuten voor rust, maar dat schot werd door hem keurig gekeerd en zo leken we met 0-0 te gaan rusten. Op slag van rust kwam daar toch nog verandering in en beloonde Gouda zich toch nog een beetje voor de verder prima eerste helft. Op de rand van het strafschopgebied was er een overtreding gemaakt door de bezoekers, Dennis Nederveen ging erachter staan en krulde de bal prachtig de kruising in. Ruststand 1-0.

 

Wat er in de rust in de thee heeft gezeten bij de bezoekers weten we niet, maar dat er een compleet ander Zwammerdam aan de aftrap stond was duidelijk. Gouda had, na de eerste helft compleet dominant geweest te zijn, in het 2de bedrijf helemaal niets meer te vertellen tegen de bezoekers die in de 53ste minuut de gelijkmaker aantekenden. In de 10 minuten daarna kregen de bezoekers nog 3 grote kansen om zelfs op voorsprong te komen, maar Bram stond keurig in de weg. Maar na 65 minuten kwam dan toch de voorsprong voor Zwammerdam, via een voorzet aan de rechterkant werd de bal binnengekopt door de net ingevallen nieuwe spits. Een domper voor Gouda, dat pas in de 73ste minuut het eerste schot op doel van de 2de helft liet aantekenen. Het rollertje van Michel Bloemen werd vrij makkelijk gepakt door de keeper van Zwammerdam. In de laatste 20 minuten bleef Zwammerdam beter en in blessuretijd werd de eindstand op 1-3 bepaald. Een tegenvaller na een goede eerste helft. De komende weken zullen er waarschijnlijk meer oefenwedstrijden volgen, aangezien de eerste competitiewedstrijd bepaald is voor 19 februari, thuis tegen Lugdunum. Tot dan!

 

Sonny Hoekstra

 

 

Overige wedstrijden

Bij de jeugd gingen er nogal wat wedstrijden wel, maar ook een aantal niet door, met wisselend resultaat. Volgende week loopt dat hopelijk beter.

Bij de senioren was er weinig succes te melden. Slechts koploper Gouda 6 won met 6-2 van Be Fair 8 en hield zo de kopppositie stevig vast, al heeft dit team flink wat meer gespeeld dan sommige concurrenten.

 

Verlies was er voor Gouda 2 (0-7 vriendschappelijk tegen Alphense Boys 2), Gouda 4 (5-1 bij Stolwijk 3), Gouda 5 (1-0 bij de Jodan Boys 11), Gouda 7 (5-0 bij de Jodan Boys 12).

 

Tegenvaller was het verlies van de Gouda Vrouwen tegen de kordatere Bergambacht Vrouwen, die de fouten in de Gouda-verdediging genadeloos afstraften: 0-3. Gouda heeft nu als 7e 9 uit 7, Bergambacht 9 uit 8.


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl