Gouda verliest nipt bij TAVV: 2-1

Zaterdag 2 april 2022: TAVV - Gouda 2-1. Doelpunten Erik van der Hout 1-0 (44e minuut); rust; Donny van der Neut 2-0 (49e minuut); Kjeld Both 2-1 (60e minuut)

Gouda is er niet in geslaagd het sterke TAVV, dat al 13 wedstrijden ongeslagen was, een puntje af te snoepen. Wel een enorme verbetering ten opzichte van de thuiswedstrijd, toen met 1-6 verloren werd. Maar ook dit betekent 0 punten.

Startopstelling Gouda: Bram Heikoop; Wayne Weibolt; Mike van Dam; Hassan Ouahabi; Nick van der Elburg; Guus Kleiweg; Michel Bloemen; Dennis Nederveen; Xander van Riet, Hoessein Ouahabi en kjeld Both

Onze verslaggever was verhinderd, dus daarom hier een zeer beperkt verslag. De foto's zijn gemaakt door Jessy Hoekstra.

Gouda startte bijna in dezelfde opstelling als vorige week. Alleen verving Guus Kleiweg op het middenveld Jeff Sibbald en hadden Hassan Ouahabi (naar achteren) en Dennis Nederveen van plaats gewisseld. Erwin van der Wal kon nog niet starten.

De thuisclub vond het op twitter een van beide kanten matige wedstrijd, met als conclusie: "Categorie koesteren en niet meer over hebben". Dat is natuurlijk makkelijk praten met 3 punten in de tas, maar het betekent ook dat er mogelijkheden lagen voor Gouda. De wedstrijd werd beslist vlak voor en vlak na rust. Gouda kwam nog wel terug door Kjeld Both, maar slaagde er niet in de gelijkmaker te produceren. Al met al een wedstrijd waar meer in gezeten heeft.

.

Onderin won Sporting Leiden, dat nu 5 punten los is van Gouda. Be Fair en FC VVC haalden 1 punt en Lugdunuim verloor. Al met al blijft Gouda op de veilige 11e plaats staan en speelt het volgende week thuis tegen de FC Oegstgeest, dat thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen Be Fair. Gouda doet het thuis tegen Oegstgeest, dat op kunstgras speelt, vaak goed en daar hopen we nu maar weer op, temeer daar de gasten in deze laatste wedstrijd van de tweede periode niets meer te winnen hebben. Uit was Gouda niet echt minder, dus....

Overige wedstrijden

- Sportlust '46 3 - Gouda 2 3-0.

- Gouda 4 - De Jodan Boys 8 4-0. Duidelijke zege voor het vierde dat de kans op een hoge klassering zo levend hield. Wel moeten dan eerst twee inhaalwedstrijden winnend afgesloten worden.

- Hazerswoudse Boys 5 - Gouda 6 3-5. Ook het zesde hield de titelkans met een keurige zege op de nummer 4 overeind. Het staat nu 5 punten achter met een wedstrijd te goed.

- Gouda 8 - FC Oudewater 7 1-2. Na drie overwinningen op rij verloor het achtste nu onnodig van de hekkensluiter. Jammer dat een speler van de FC Oudewater zijn knie ernstig blesseerde en met een ambulance van het terrein ging. Beterschap!

- Gouda 35+1 - Soccer Boys 35+2 1-4. Onze veteranen konden de uitoverwinning niet herhalen. Het team staat nu 9e, 6 punten boven de onderste 2.

- CVC Reeuwijk JO19-1 - Gouda JO19-1 5-4. Spectaculaire uitslag, waarbij het kwartje voor Gouda de verkeerde kant opviel. CVC blijft meedoen om de titel, Gouda blijft stationair staan op plek 6.

- Cabauw VR2 - Gouda VR1 2-0. Gouda verloor van de nummer laatst en dit was toch echt het verkeerde moment voor een off-day. De voorsprong op Cabauw en Groeneweg is nu nog 4 punten. Volgende week dan maar revancheren, als er thuis gespeeld wordt tegen goede middenmoter Rohda '76 VR1.