Gouda verliest weer van Be Fair: 3-1

[GROUP_IMAGE]

 

Zaterdag 4 maart 2023: Be Fair - Gouda 3-1. Doelpunten: Tom de Vos 1-0 (27e minuut); Mika Halsey 2-0 (45e minuut); rust; Jeff Sibbald 2-1 (48e minuut) en Nero Kalasin 3-1 (84e minuut)

Een vanwege vakanties nog incompleet Gouda (hopelijk volgende week eindelijk weer compleet) heeft geen revanche genomen voor de onnodige 2-3 nederlaag thuis. Gouda nam toen te vroeg gas terug na 2-0 voor en dat buitte Be Fair volledig uit. Vandaag kwam Gouda helemaal niet toe aan gas terugnemen.

Ruim na halverwege de eerste helft opende Ruben Janssens met een rake kopbal de score en op slag van rust plaatste hij de bal uit een lage voorzet voorbij keeper Dealey Snoek, een rot moment voor Gouda.

Na de thee probeerde Gouda de wedstrijd om te draaien. Vorig jaar stond Gouda hier in de 3e klas bij de rust ook met 2-0 achter en won toen toch nog met 2-3. Eerder dit seizoen ging dat net andersom, dus wie weet kon de geschiedenis vandaag herhaald worden. Het begin was er in ieder geval al snel, want Jeff Sibbald schoot de bal van afstand fraai in de kruising in de 48e minuut, 2-1.

Gouda had zo nog bijna een helft om minimaal gelijk te maken, maar helaas lukte dat niet. Het werd zelfs nog 3-1 vlak voor tijd, net als afgelopen dinsdag thuis tegen SCH '44. 

 

Door deze nederlaag gaat Gouda langzamerhand onderin richting de gevarenzone, zeker nu WDS onverwacht kampioenskandidaat Zwammerdam op een 2-0 nederlaag tracteerde en daarnaast Stolwijk met 3-2 won van Cabauw. Het verschil tot de twee nacompetitie plekken is nu nog 4 (WDS) en 5 punten (Stolwijk) en tot de rechtstreekse drie degradatieplekken 6 punten.

Volgende week speelt Gouda thuis tegen de nummer 4, Rohda '76, dat inmiddels wel ruim achter staat op de 3 bovenste plaatsen. Uit werd het niet onverdiend 1-1 en dat geeft wat hoop. Daarnaast is het zaterdag de laatste wedstrijd in de tweede periode en daar heeft Rohda '76 niets meer te winnen, dat traject begint voor hen een week later als de derde periode start. Gouda speelt dan uit tegen Stolwijk. In de tweede periode staat FC Perkouw 1 punt voor op SCH '44, de enige andere overgebleven kandidaat en dan zal er dus thuis van Stolwijk gewonnen moeten worden.

 

Overige wedstrijden

De jeugd had nog rust, op 2 inhaalwedstrijden na. Gouda JO15-1 won voor het eerst en wel met 5-2 van het eveneens puntloze CVC Reeuwijk JO15-1 en Gouda JO14-2 versloeg met 6-3 Nieuwerkerk JO14-5 en achterhaalde deze ploeg in de middenmoot.

 

- Groeneweg 4 - Gouda 2 3-0. Ook hier deden de vakanties en blessures zich gevoelen, wat resulteerde in een onverwachte nederlaag. Het tweede blijft toch gedeeld tweede. Volgende week thuis tegen de nummer 10, Alphen 3 om 12.00 uur.

- Gouda 3 - De Jodan Boys 7 1-2. Het derde blijft een onvoorspelbare ploeg. Na een moeizaam begin werd de weg omhoog gevonden,. maar vandaag  werd verloren van De Jodan Boys 7, dat vooraf de helft van het aantal punten van Gouda had en waarvan uit met 5-3 gewonnen was. Het feestje bleek er na afloop niet minder om. Volgende week naar de hekkensluiter CVC Reeuwijk 4.

- Alphia 4 - Gouda 4 1-1. Gelijkspel bij een concurrent en het vierde blijft zo nog even aan de kop. Het gaat bovenin tussen 7 ploegen met geringe onderlinge verschillen, maar wel met onhandige verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden.

- Rohda '76 7 - Gouda 6 1-5. Goede en ruime zege op deze staartploeg doet Gouda 6 door de nederlaag van Woerden 2 stijgen naar plek 3, in de afdeling waar Gouda 5 de koppositie inneemt.

- FC Oudewater 7 - Gouda 7 7-2. Voor de tweede maal ruim verlies tegen deze middenmoter.

- Gouda 8 - Bernardus 4 3-3. Het achtste sprokkelde weer een puntje bij elkaar en staat nu in de middenmoot op 18 punten, 6 meer dan de tegenstander van vandaag.

- Be Fair VR2 - ST DONK/Gouda VR2 3-1. Het wil nog niet erg vlotten met onze vrouwen, die maar weinig moeten spelen. Ze staan nu 8e van de 12, met 1 uit 3. volgende week tegen een der koplopers, Hazerswoudse Boys (?) VR 1 om 12.30 uur.

 

A.s. vrijdagavond 10 maart 2023 is het eerste voorjaarsprogramma van onze 7x7 voetballers.


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl