Gouda wint terecht van Rohda '76: 1-0

[GROUP_IMAGE]

De eerste zaterdasg na de voorjaarsvakantie kende een vol programma bij de jeugd en senioren. Maar de winterse buien van donderdag en vrijdag en daarbij nachtvorst zorgden voor flink wat afgelastingen. Ook vrijdagavond gingen de 7x7 wedstrijden niet door en vooral zaterdagmorgen werden veel jeugd wedstrijden afgelast. Enkele wedstrijden gingen toch door, zoals Gouda MO15-1 dat thuis met 0-1 verloor van De Jodan Boys MO15-1. Gouda JO13-1 speelde met 1-1 gelijk bij Nieuwerkerk JO13-5. De wedstrijd stond onder leiding van de in Nieuwerkerk wonende Leo van der Bijl, in 1970 initiatiefnemer van het zaterdag voetbal bij Gouda. Het deed hem deugd dat hij bij Gouda wat leuke spelertjes had gezien, vertelde hij na afloop, die Gouda op zaterdag op termijn meer perspectief kunnen bieden. Beide teams waren tevreden met de 1-1 meldde hij, zo ook de scheidsrechter.

Gouda JO17-1 speelde met 2-2 gelijk bij Stolwijk JO17-1, dat tot die wedstrijd puntloos onderaan stond.

 

 

 

Zaterdag 11 maart 2023: Gouda - Rohda '76 1-0. Doelpunt: Daan de Heer 1-0 (15e minuut)

Gouda had eindelijk de sterkhouders aanvoerder Nick van der Elburg en Daan de Heer terug en dat scheelde een slok op een borrel. De geblesseerden Antonio Mamalingkas, Wayne Weibold en Mo Salah ontbraken nog steeds. De van een blessure terugkomende Hoessein Ouahabi fungeerde als keeper bij het tweede. Gouda startte zoals gebruikelijk met een overwicht en dat leverde na een kwartier een terechte voorsprong op. In het tweede deel van de eerste helft drong Rohda '76 wat meer aan, maar Gouda hield stand. Na de thee herstelde Gouda het evenwicht en kreeg ook nog de meeste kansen, waaronder enkele haast niet te missen. Maar gelukkig wisten onze mannen het achterin droog te houden, met aan het hoofd de scherp keepende Dealy Snoek die zich niet passeren. Zo hield Gouda verdiend de 3 punten in eigen huis.

 

Zoals gezegd begon Gouda scherp aan de wedstrijd en had een overwicht. De eerste kans kwam in de 3e minuut, toen Daan de Heer uit een corner snel op doel moest vuren, maar over schoot. In de 4e minuut gaf Mamush Verkerke de bal laag voor, doch Kjeld Both schoot naast. In de 15e minuut schoot Daan de Heer na een half afgeslagen corner de bal van afstand hard en met effect in de verre kruising (foto onder), een mooie en welkome treffer.

 

 

Langzamerhand kregen de gasten meer grip op het spel  en schaakten zich een weg vooruit, maar de goede Goudse verdediging met de uitblinkende Nick van der Elburg aan het hoofd en een foutloze keeper Dealey Snoek achter hem, zekere backs Hassan Ouahabi en Dennis Nederveen en foutloze voorstopper Mike van Dam, wist elk gevaar te bezweren. Ook als oud prof Boban Lazic, vorige seizoen nog bij De Jodan Boys actief, de turbo aanzette, maar zijn voorzetten werden tijdig onschadelijk gemaakt. Spits Issam el Bouazatti, ooit Gouda, kwam er op een half kansje na, niet aan te pas.

 

Zo kwam de rust met een 1-0 voorsprong.

 

Na de thee bleef Gouda dit keer wel volharden in het winnen van duels en hield zo minimaal het evenwicht in de wedstrijd vast. In de 49e minuut kwam Kjeld Both een teenlengte te kort bij een voorzet van Erwin van der Wal vanaf links. In de 54e minuut kopte Jeff Sibbald een voorzet van Kjeld Both naast. In de 63e minuut stormde Kjeld alleen op keeper Luc Spannemaker af. passeerde hem, maar was te ver uitgeweken naar rechts en liep de bal achter. 

 

 

In de 77e minuut zowaar gevaar van Rohda '76, maar de bal werd uit een corner tegen de buitenkant paal geschoten. Een minuut later weer gevaar van Gouda. Kjeld kreeg een kans die tot corner caramboleerde. Daaruit kopte Michel Bloemen over en naast. In de 89e minuut leek de wedstrijd dan eindelijk door Gouda in het slot gegooid te worden. Erwin van der Wal ontsnapte op links aan buitenspel en bediende de meegesprinte Kjeld Both met een eigenlijk niet te missen kans. Maar ook deze vrije kans was niet aan Kjeld besteed (foto onder), hij raakte de licht stuitende bal half en schoot hoog naast.

 

 

Toch verdiende Kjeld geen onvoldoende vanwege het missen van flink wat kansen. Zelf vond hij dat hij er toch zeker twee had moeten maken, maar helaas het ging niet vandaag, meldde hij. In plaats daarvan joeg onze topscorer wel de hele wedstrijd op iedere diepe bal, zorgde zo vaak voor balbezit en onderschepte diverse breedte passes en veroverde ook nog veel ballen in duels. En dat was ook heel wat waard.

 

 

in de laatste paar minuten rammelde Rohda '76 toch nog even stevig aan de deur van het Gouda-doel, maar Dealy Snoek was en bleef de baas. Na wat extra bijgetrokken tijd volgde eindelijk het laatste fluitsignaal van prima leidsman Mauro Velluci, die in deze sportieve wedstrijd de kaarten op zak kon houden. Menig speler van beide teams zeeg neer naar het gras, zoveel hadden ze gegeven of zo teleurgesteld waren ze. Met een voor Gouda super resultaat. Het was geen grootse wedstrijd, maar Gouda speelde met hart en ziel en won terecht.

 

Vandaag werden er drie wedstrijden afgekeurd, met daarin 4 ploegen uit de onderste 5. Daarvan kwam alleen Stolwijk in actie, dat nipt met 2-1 de streekderby bij de FC Perkouw verloor, dat daarmee de tweede periode veroverde, gefeliciteerd! De andere topploegen SCH '44 en Zwammerdam wonnen ook, zodat bovenaan niets veranderde. Gouda blijft 9e en vergrootte de afstand tot de "fatale" plek 10 naar 7 punten, maar speelde wel een wedstrijd meer. Volgende week gaat Gouda naar Stolwijk en speelt daar om 15.00 uur. Bij ons werd het 3-3.

 

Pupil van de Week

De Pupil van de Week was Thom Spaan, die bij voorkeur spits speelt in Gouda JO9-1. Zelf had hij met 6-4 verloren, maar zijn voorspelling dat Gouda zou winnen kwam in ieder geval uit. Thom verrichtte een snelle en goede aftrap en had in no time de verdedging en de keeper van Rohda '76 gepasseerd. Bestuurslid Wilco Boere reikte hem na afloop de oorjkonde van Peter Borg, de getekende bal en de snippers uit. Hij hoopte Thom over een jaartje of 10 terug te zien in het eerste en dankte hem voor zijn steun aan het eerste.

 

Super Saturday

Vandaag was uitgeroepen tot Super Saterday, super zaterdag dus, en met overwinningen voor Gouda 1, Gouda 6 en gelijke spelen voor Gouda 2 en onze Vrouwen ging het op de velden ook tamelijk "super". Andere wedstrijden werden verplaatst of afgelast. Zanger De Vrolijke Koster (op de foto rechts achterin) warmde zich al op in de pauze van Gouda 1 en ging na de wedstrijd verder los en was stellig van plan niet alleen van de 3e helft een feest te maken, maar ook van de vierde! En zo geschiedde.....

 

Overige uitslagen

- Gouda 2 had grote moeite met het toch laag staande Alphen 3. Pas in de laatste minuut werd het gelijk uit een té bestreden, maar berispelijk genomen penalty. Gouda 2 staat nu 2e (met een wedstrijd meer) en Alphen 3 steeg ook een plekje.

- CVC Reeuwijk 4 - Gouda 3 0-5. Het derde denderde na rust (0-0) ruim over de rode lantaarndrager heen en staat keurig derde.

 

- Gouda 6 - Schoonhoven 5 3-2. Het zesde bewees zich zelf en ons vijfde een grote dienst door te winnen van de nummer 2. Gouda 6 staat nu zelf 2e, met wel wat meer gespeeld en het vijfde blijft eerste, nu met 4 verliespunten voorsprong op Schoonhoven 5

 

 

- Gouda 7 wist geen resultaat te halen tegen het sterke Rohda '76 8; het werd 0-10. Toch kregen onze mannen kansen, zoals hier een vrije trap die eindigde op de lat en ook de rebound werd gemist. Maar ze blijven bewonderenswaardig doorzetten en dan volgen er vast meer punten dan de ene nu in hun bezit.

 

- De vrouwen van het samengstelde team vn DONK en Gouda speelden 1-1 tegen het nog zonder puntverlies zijnde Hazerswoudse Boys VR. 1. Meer zat er ook niet in, maar het was zeker een knap resultaat! Het team bleef wel achtste.

 

 

 

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl