Gouda wint van GSV in stadsderby en neemt afstand van plek 10: 6-1

[GROUP_IMAGE]

 

 

Zaterdag 11 december 2022: Gouda - GSV 6-1. Doelp. Kjeld Both 1-0 (2e minuut); Daan de Heer 2-0 (10e minuut); Errol Vleggeert 2-1 (30e minuut); rust; Michel Bloemen 3-1 (66e minuut); Kjeld Both 4-1 (67e minuut); Daan de Heer 5-1 (74e minuut) en Hassan Ouahabi 6-1 (86e minuut)

 

De eerste Goudse derby op zaterdag tussen in dit geval Gouda en GSV, vond plaats in een echt herfstdecor: vallende bladeren, mistig en temperaturen rond het vriespunt, guur dus. De wedstrijd was een uur vervroegd vanwege de kwartfinale Marokko – Portugal en niet iedereen was daarvan op de hoogte, vandaar dat het na rust pas wat drukker werd. Voor beide ploegen waren de punten van belang om in de laatste wedstrijd voor de winterstop wat afstand van de 10e plaats te nemen, de eerste positie waar aan het eind van het seizoen degradatiewedstrijden gespeeld moeten gaan worden.

 

GSV met een ploeg vol illustere namen uit het Goudse voetbal, maar wel wat ouder inmiddels en minder getraind, was gelijk veel aan de bal. Maar de eerste de beste serieuze Gouda aanval in de 2e minuut  was gelijk raak. Spits Kjeld Both werd over rechts aangespeeld, kapte zijn man uit, trok naar binnen en schoot de bal op doel en via de binnenkant van de paal was het raak, 1-0 (zie foto onder).

 

In de 7e minuut kwam GSV tot een snelle aanval over rechts. Keeper Dealey Snoek werd omspeeld rechts ver van zijn doel en intussen was rechtsback Wayne Weibold teruggerend naar het Gouda-doel en zo  kon hij de bal bij de eerste paal corner schieten, een zeer nuttige redding die de gelijkmaker voorkwam (zie foto onder).

 

In de 10e minuut was Daan de Heer op links sneller dan de GSV verdediging en hij nam de bal uit de stuit ineens op de linkervoet (zie foto) en de bal plofte nu met een boog tegen de binnenkant van de andere paal, 2-0. De goal leidde tot te felle protesten van de GSV-trainer, omdat de te veel vlaggende assistent zijn vlag omhoog bleef houden. Goudse scheidsrechter Wieman stond echter uitstekend opgesteld en kon zelf vaststellend dat Daan achter de verdediging vandaan kwam op het moment van de pass, iets wat door GSV-voorzitter Fred Zorg in de pauze volmondig beaamd werd. De 2-0 bleef dus terecht staan. (Zie foto onder)

 

Daan heeft de onzichtbare bal met links op de pantoffel genomen en het leer ploft via de paal binnen

 

Regelmatig dit seizoen viel Gouda na rust ver terug , terwijl de tegenstander er vaak een schepje bovenop doet, maar vandaag was dat anders.  Gouda begon weer energiek aan de tweede helft en stoorde volop en dat werd GSV snel te veel. De ruimtes werden groter en als Gouda aan de bal kwam, kon er naar hartenlust gecombineerd en snel aangevallen worden.

 

In de 52 minuut stond Kjeld alleen voor keeper Bert-Jan Marchand, maar hij miste. Het missen van kansen herhaalde zich in de minuten daarop, of het schot werd geblokt of de bal sprong net de verkeerde kant op. Diverse spelers kregen die kansen, zeker vier, maar het bleef bij een benauwde 2-1, met het gevaar van de counter van GSV, terwijl de druk er wel op moest blijven, want als ze de tijd kregen konden de (zaal)voetballers van GSV nog steeds heel aardig combineren.

Daarom was het goed dat Michel Bloemen in de 66e minuut een breed gelegde bal vanaf de rand van het stafschop gebied hard en laag inschoot en jawel, weer via de paal, werd het 3-1, een hattrick voor de binnenkant van de palen! (zie foto onder).

 

 

En toen ging het snel. Bij de volgende aanval werd spits Kjeld Both door het midden weggestuurd en hij passeerde de keeper, 4-1 in de 67e minuut (zie foto onder ). Alweer het zevende doelpunt voor Kjeld, die niet eens alles speelde.

 

 

De ingevallen jeugdige spelers deden het goed, pakten als horzels ballen af en zochten snel de ruimte in de aanval.

 

 

Sami el Aazouti ging door op links, legde de bal terug op Daan de Heer, die de bal met links van dichtbij hoog in het dak van het doel ramde. Hem ontsnapte een oerkreet en Sami zei “Lekker Daan”, 5-1. (Zie foto onder).

 

Sami (16) en Daan (10) vieren de 5-1

 

Daarna werden Daan en Erwin van der Wal vervangen door nog meer jeugdige spelers, maar dat had geen invloed op het spel, Gouda bleef dominant en dreigend. In de 86e minuut was het weer Sami die vrij kwam op links en bij de tweede paal de vogelvrij gelaten Hassan Ouahabi de kans gaf, met enige moeite, de 6-1 op het scorebord te zetten.

 

Daar bleef het bij, omdat de scheidsrechter na precies 90 minuten deze aanvankelijk lastige wedstrijd naar het einde floot. Na afloop was de sfeer in het veld weer goed en zo hoort het ook.

 

Door deze zege en de andere uitslagen, is de afstand tot de 10e plaats nu opgelopen tot 5 punten. Bovenin vielen Rohda ’76 en VEP door nederlagen terug en gaat het om de 1e plaats vooralsnog  niet onverwacht tussen Zwammerdam en SCH ’44. Om de stand weer gelijk te trekken worden nog gespeeld GSV – SCH ’44 en Siveo ’60 – Rohda ‘76.  En dan is het winterstop tot 21 januari 2023.

 

Overige wedstrijden

 

- Gouda 4 - De Jodan Boys 9 2-1. Het vierde had flink wat moeite met de lokale laagvlieger, maar hield de punten nipt in huis en staat voorlopig keurig tweede

- De Jodan Boys 10 - Gouda 5 1-1. Het vijfde trof ook een lokale laagvlieger, maar kon niet winnen, hetgeen jammer is voor de titel aspiraties. Het vijfde staat wel eerste, maar heeft ook meer wedstrijden gespeeld dan de concurrentie.

- Gouda 6 - Olympia 3 3-2. Knappe prestatie van het zesde, dat titelkandidaat Olympia 3 de eerste nederlaag toebracht en zo zichzelf (nu 2e) en het vijfde (1e) hielp.

 

- Gouda 7 had geen kans tegen goede middenmoter VEP 5, dat met scherp schoot (0-15)

 

- Gouda 8 had rust en de bekerwedstrijd van het 9e tegen Slikkerveer 3 wordt a,s, woensdag thuis gespeeld (19.30 uur)

 

- Gouda 35+ 1 - Linschoten 35+ 1 2-5. Weer geen succes voor onze Veteranen, die hard een winters trainingskamp kunnen gebruiken.

 

- De uitwedstrijd van Gouda JO17-1 bij Slikkerveer JO17-1 is ook naar a.s. woensdag verplaatst. Bergambacht werd vandaag najaarskampioen en Gouda kan nu "alleen" nog tweede worden.

 

- De ST DONK/Gouda VR2 sloten de najaarskompetitie af met een 14-0 zege op het puntloze De Jodan Boys VR4. Ze eindigen nu 5e in de 4e klasse met 13 uit 8.

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl