Gouda wint weer van Cabauw en vergroot afstand tot plek 10

[GROUP_IMAGE]

 

Zaterdag 4 februari 2023: Gouda - Cabauw 3-1. Doelp. Kjeld Both 1-0 (3e minuut); Tom van Dam 2-0 (15e minuut); rust; Jeroen Hoppe 2-1 (59e minuut) en Erwin van der Wal 3-1 (84e minuut)

 

Gouda miste vandaag toch weer de nodige spelers. Mo Malah en Wayne Weibolt zijn nog steeds geblesseerd, de gebroeders Ouahabi waren verhinderd en een aantal gebruikelijke vervangers was ook niet beschikbaar. Zo was de bank slechts bezet door drie spelers en maakte Tom van Dam zijn basisdebuut als rechtsachter. Cabauw speelde vandaag in de witte uitshirts van Gouda, want het had de verkeerde kledingtas meegenomen.

Gouda kwam sterk uit de startblokken en was toen de bovenliggende ploeg. Na een paar minuten rukte Dennis Nederveen op links op via een 1-2, gaf de bal laag en hard voor en de vandaag zeer actieve spits Kjeld Both knalde het leer keihard achter keeper Rudy Beumkes, 1-0 in de derde minuut, een lekker begin.

 

1-0

Gouda bleef er goed uitkomen en in de 15e minuut kreeg het een corner op links. Erwin van der Wal schoot het leer voor en de bal werd bij de eerste paal vallend weggekopt. Tom van Dam (18 jaar) plaatste de afvallende bal met de binnenkant van de rechter voet hard en precies in de linker kruising, een zeer fraaie goal en 2-0.

 

2-0

In de 19e minuut dreigde er gevaar voor het Gouda doel, toen de bal enige malen ingeschoten werd en uiteindelijk was er een prima redding van keeper Dealey Snoek nodig om het gevaar definitief te bezweren.

 

 

In de 31e minuut een voorzet van Erwin van der Wal die door Kjeld Both vrij over het doel geschoten werd. In de 41e minuut ging een tegenstander met gestrekt been in op Michel Bloemen, die langdurig opgelapt moest worden. Een paar gaten in zijn kous en wat wondjes lieten zien dat het een serieuze overtreding was. De goed leidende scheidsrechter Jeffrey Kerkhof twijfelde over rood, maar hield het uiteindelijk bij geel. Een minuut later probeerde Sami el Aazouzi er voor op links langs te komen, maar zijn poging werd netaan geblokt ten koste van een corner. Sami, die al last had van een knie, moest nu gelijk stoppen. Hij werd vervangen door Jeff Sibbald. Tot de rust bleef de stand ongewijzigd.

 

 

Na de thee begon Gouda weer aanvallend en kreeg diverse corners. In de 52e minuut wilde Kjeld Both uit een vrije trap inkoppen, maar een duw in de rug voorkwam dat. De scheidsrechter had dit of niet opgemerkt of vond het niet ernstig genoeg en dus ging de bal niet op de stip.

 

 

Langzamerhand kreeg Cabauw meer grip op de wedstrijd en meldde zich meer en mer op de helft van Gouda. Na een foute Goudse pass werd het spel snel verplaatst. De ingevallen Jeroen Hoppe dribbelde wat met de bal en waagde een poging van afstand. De zwabberbal met een curve was keeper Jeffrey Snoek te machtig en zo stond het plots 2-1.

 

2-1

Eerdere doemscenarios, waarbij Gouda dit seizoen thuis diverse malen voorsprongen uit de eerste helft verspeelde, drongen zich bij supporters op. En Cabauw deed daar graag aan mee en voerde zowel de druk als de duelkracht op. In de 70e minuut werd Antonio Mamalingkas, die net geel had gekregen, vervangen door Amine a Abarki (20). In de 74e minuut kwam nog een debutant in het veld, herintreder Lucas van Hoogstraten, de jongere broer van de ons welbekende Tom. Gouda kreeg daarna nog een kansje, maar die ging via de keeper verloren. De pogingen van Cabauw gingen over, achter, voorlangs, werden met kunst en vliegwerk geneutraliseerd of keeper Dealey Snoek ontfermde zich over de bal. Zo hield Gouda stand en loerde op de uitval.

 

 

In de 80e minuut sloeg de vlam in de pan. Cabauws' rechtsback Bram van Klaren, die toch al niet zijn dag had en door een zetje uit evenwicht geraakt was, poogde de bal met een gestrekt been te bespelen. Dat kostte Dennis Nederveen een flinke blessure en eveneens wat verwondingen aan zijn been. Deze trap verhitte de gemoederen zodanig dat scheidsrechter Kerkhof even afstand moest nemen om de situatie op waarde te kunnen schatten. Toen het gedwuw en getrek klaar was, deelde hij rood uit aan de "dader" en nog 2 gele kaarten voor de grootste duwers en trekkers. Cabauw moest dus met 10 man verder.

 

Daarna ging Gouda weer wat meer in de aanval en al snel werd de wedstrijd beslist. Een vrije trap op links werd na overleg tussen de linkspoten Daan de Heer en Erwin van der Wal genomen. Daan draaide de bal richting eerste paal, waar Erwin het leer krachtig met het hoofd verlengde en zo fraai voor de beslssing zorgde: 3-1. Zie ook het filmpje op onze FB-pagina.

 

3-1

Gouda had nu de wedstrijd in handen en kon de score nog verder opvoeren. Amine a Abarki kon uit een corner vrij inkoppen, maar de bal vloog over de kruising. En in de 90e minuut kopte Kjeld Both een voorzet vanaf links van Erwin van de Wal eveneens vrij in, maar kon omdat hij daarvoor moest bukken, net niet nauwkeurig genoeg richting geven en de keeper kreeg zo een vinger achter de bal om daarmee de weg naar het doel af te remmen. Maar met 3-1 was Gouda natuurlijk ook heel tevreden!

 

Wel weer wat verrassende uitslagen vandaag. Koploper Zwammerdam verloor pardoes met 3-1 bij Siveo '60. En omdat SCH '44 het toppertje bij Rohda '76 na rust wist te winnen, staat de ploeg uit Harmelen, op 25 februari in het Groenhovenpark de tegenstander van Gouda, er wat verliespunten betreft het beste voor. Dit temeer daar de nummer 3, de FC Perkouw, bij Be Fair gelijk speelde. De FC Perkouw is trouwens volgende week in Berkenwoude de tegenstander van Gouda.

Onderaan de ranglijst ging de opmars van SPV ´81 door, want na Gouda versloegen ze ook in de Vlisterderby Stolwijk. Maar Gouda staat nu wel 7 punten voor op plek 10, de eerste nacompetitie plaats. Daar staat nu GSV dat niet in actie kwam omdat het niet genoeg spelers had. A.s. dinsdag wordt in Woerden ingehaald tegen VEP. Hopelijk maakt GSV de competitie wel af, want Gouda won van GSV, maar dat kan niet iedere ploeg onder Gouda zeggen.

 

Pupil van de Week

Fynn Bondt (7) van Gouda JO8-1 was Pupil van de Week. De enthousiaste Fynn, sinds november lid van Gouda, liet na de aftrap een prima en snelle dribbel zien richting de Cabauw keeper en rondde keurig af. Ook na afloop toonde hij zich bijmoedig en blij met de zege van Gouda. Hij had het heel leuk gevonden! En wij ook Fynn, dank daarvoor.

Ton Blonk zette Fynn in het zonnetje met de bekende snippers, de door alle spelers getekende bal en de oorkonde gemaakt door Peter Borg, met daarop de voetbalheld van Fynn, Lionel Messi.

 

Overige uitslagen

- Gouda 2 - TAVV 3 0-1. Het tweede leed alleen een nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen en wel bij TAVV 3. De revanche kwam niet vandaag, want zelfs een penalty was niet aan het sterkere Gouda 2 besteed en bleef zo met lege handen. TAVV bleek dus een sogenante Angstgegner!

- Sportlust '46 6 - Gouda 3 2-0. Na een mooie reeks vond het derde zijn Waterloo in Woerden bij de koploper. Het derde staat nu 3e op 4 punten van Sportlust met een wedstrijd meer gspeeld.

 

- Gouda 4 - Be Fair 7 1-0. Het was een typische Gouda 4 wedstrijd. Beter aan de bal en in de slotfase gas geven en nog net de ovewinning binnen slepen, een kunstje dat al vele malen herhaald is dit seizoen. Het 4e staat nu 2e, met evenveel punten als koploper Alphense Boys 3, maar 1 wedstrijd meer gespeeld.

 

- Sportlust '46 9 - Gouda 5 1-4. Het vijfde staat nu bovenaan met 23 uit 10, voor enige concurrent Schoonhoven 5 met 22 uit 9. 

- SPV '81 3 - Gouda 6 4-5. Knappe en spectaculaire zege in Polsbroek. Het zesde staat in de schaduw van het 5e op de 3e plaats met 20 uit 11.

- Alphense Boys 5 - Gouda 8 5-2. Gouda 8 (7e) slaagde er niet in de nummer 6 op de ranglijst te passeren.

- ARC 16 - Gouda 9 0-9. Het negende kende weinig mededogen met het arme ARC 16 dat 0 punten heeft en in 10 wedstrijden pas 4x scoorde. En dit is toch echt de laagste kelderklasse! Het negende staat nu vijfde en is een leuke subtopper met 19 uit 10.

 

- Gouda 35+1 - ARC 35+1 2-3. Krappe nederlaag als start van de Voorjaarscompetitie. Speler Geoffrey Brouwer moest naar het ziekenhuis en het bleek daar dat het om een spierscheuring ging en dat viel relatief mee. Beterschap Geoffrey!

 

- ARC VR2 - ST DONK\Gouda VR2 2-0. Valse start voor onze vrouwen in de eerste wedstrijd van de Voorjaarscompetitie. Volgende week tegen de Sportief vrouwen. die begonnen met een gelijkspel.

- Alphense Boys JO17-2 - Gouda JO17-1 4-3. Nipte nederlaag van onze oudste jeugd tegen deze exponent van de beste amateur jeugdopleiding van Nederland. Gouda JO17-2 won afgelopen woensdag in de 1\8 finale van de beker met 5-2 van Schoonhoven JO17-3 en is dus in de kwartfinale aangeland.

- Blijdorp MO20-1  - Gouda MO20-1 1-5. In de tweede wedstrijd duidelijk wel succes voor onze oudste meiden bij het puntloze Blijdorp.

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl