Het kwartje viel dit keer onze kant op: 2-1 winst op Siveo '60

[GROUP_IMAGE]

 

 

Zaterdag 15 november 2022: Luuk Blonk 0-1 (33e minuut); Erwin van der Wal 1-1 (35e minuut); rust; Kjeld Both 2-1 (90+ 2 minuut)

Op de warmste 12 november ooit gemeten konden de spelers en toeschouwers zich koesteren in een heerlijk zonnetje, het leek wel zomer. Trainer Tim den Haan had na de slechte wedstrijd vorige week het elftal flink opgeschud. Een aantal vaste waarden namen plaats op de bank en naast de dertigers Erwin van der Wal en de gebroeders Ouahabi, liepen de overige leeftijden uiteen van 16 t/m 24 jaar, weer een jong team dus.

Gouda beheerste de eerste helft, had veelal het balbzit en was beter in de combinaties, maar verzuimde de kansen af te maken. Siveo '60 hield veel mannen achter de bal en zochten het duel, wat hen overigens verrassend veel blessurebehandelingen opleverde. Al vroeg in de wedstrijd viel Vincent Blok uit, vervangen door Rob Hoogeveen.

 

 

Zoals gezegd  viel Gouda aan en loerden de gasten op de counter, maar Gouda-keeper Dealey Snoek kreeg heel weinig te doen. Dit in tegenstelling tot keeper Nick Rekers, deze zomer overgekomen van SC Woerden, die regelmatig redding moest brengen. In de 14e minuut schoot Mo Malah hard in en de keeper redde en in de rebound leek Hoessein Ouahabi te scoren, maar de keeper wist de bal knap nog net langs de paal te werken. 

 

 

In de 15e minuut schoot Hoessein weer hard op doel, maar ook nu redde de keeper. In de 23e minuut dook Daan de Heer vrij voor de keeper op, maar ook Daan wist hem niet te passeren. Het lukte Daan vandaag niet één van zijn fameuze indraaiende ballen binnen het doelvlak te produceren, terwijl hij daar regelmatig de kans voor kreeg. Dat gebeurde ook in de 31e minuut toen Daan er over links door was, maar de bal bij de tweede paal over zag gaan. Het vizier stond vandaag niet op scherp zullen we maar zeggen.

 

 

En toen ging het in de 33e minuut plotseling mis. Een lange bal vanuit de Siveo-verdediging ging over de te ver opgerukte Gouda-verdediging heen en Luuk Blonk (geen familie) hoefde de bal alleen vrij voor keeper Snoek slechts in de rechter hoek te schuiven 0-1, de eerste de beste kans was gelijk een doelpunt.

 

In de 35e minuut pakte de keeper van Siveo keurig een vrije trap (zie foto onder) en hij zag een medespeler links voorin vrijstaan en dacht hem snel vanaf de rand "16" laag en hard aan te spelen, maar dat mislukte jammerlijk voor hem.

 

 

Erwin van der Wal was van linksachter naar rechts midden getrokken om die aanvaller daar af te dekken, onderschepte rond de middellijn de uittrap van de keeper, legde de bal goed voor zijn linker en schoot het leer vanaf een meter of 50 over de keeper in de kruising, 1-1, een wonderschoon doelpunt.

 

 

Zo was de schade snel hersteld, maar verder scoren was er tot de rust niet meer bij. Het algemene gevoelen bij de thuisclub was dat Gouda bij rust toch zeker wel een voorsprong van twee doelpunten had moeten nemen, maar uiteraard was er nog geen man overboord, nog een helft te gaan richting kantine, het kon nog goed komen.

Uiteraard bleef Gouda het na rust proberen, maar de gasten knokten zich na de thee steeds meer in de wedstrijd en waren nu vaker te vinden op de helft van Gouda. Gelukkig was het voetbalraffinement bij de bezoekers niet erg hoog en zo dreigde er wel gevaar, maar waren er geen grote kansen te noteren.

 

 

Gouda moest het nu meer hebben van de counter, want er lag veel ruimte achter de verdediging van de Zegvelders, maar dat werd bemoeilijkt door de Zegveldse assistent, die zich vaak opstelde als de twaalfde man. Ook nu kreeg Daan weer een aardige mogelijkheid, maar ook deze bal draaide weer voorbij en over het doel. En zo naderde de 90e minuut met een 1-1 stand en ging daar nog ruim overheen met instemming van scheidsrechter Jaques Kleinkramer, die een overtuigd volgeling van Bas Nijhuis bleek.

In de extra tijd veroverde Mo Malah de bal op links, stak het leer door de verdediging richting de sprintende Erwin van der Wal. De scheidsrechter gaf voordeel, want Mo werd na zijn pass getorpedeerd en dat voordeel geven betaalde zich uit. Uitblinker Erwin schoot de bal laag en hard van het doelafdraaiend voor en de toesprintende ingevallen Kjeld Both (13) gaf de bal met een subtiel trapje binnenkant voet ter hoogte van de eerste paal precies genoeg richting mee om de bal bij de tweede paal tegen het zijnet binnen te zien rollen, tot afschuw van de vele verdedigers die net te laat kwamen, zie de foto's hieronder. Het was alweer de vijfde goal voor Kjeld dit seizoen.

 

 

Dit doelpunt leidde begrijpelijkerwijs tot een vreugde explosie bij spelers en begeleiding, want Gouda leek de belangrijke drie punten binnen te gaan halen, daar waar die eerder thuis tegen Be Fair en Stolwijk juist na rust verspeeld werden. Toch waren de punten nog niet binnen, want de scheidsrechter voegde er nog een vijftal minuten aan toe, waarin Daan genoodzaakt was de enige gele kaart van de wedstrijd te pakken en Siveo nog een vrije trap op links kreeg, waarbij het gehele elftal, op de keeper na, zich voor het Gouda-doel posteerde. Gelukkig schoot de Zegvelder de vrije trap te hard en de bal ging over het doel. Daarna vond ook de scheidsrechter het welletjes en kon Gouda drie zwaarbevochten en belangrijke punten bijschrijven. Zeker niet gestolen, maar het had ook zo maar anders af kunnen lopen.

 

 

De top-4 speelde vandaag 1-1 gelijk tegen elkaar en onderin roerde de staart zich, met overwinningen van WDS, GSV en Linschoten, de tegenstander van volgende week (aanvang 15.00 uur!) won verrassend uit met 0-2 van de FC Perkouw en staat gelijk met Gouda met 11 punten uit 7 wedstrijden. Weer een zware kluif volgende week dus, waar veel inzet vereist zal zijn. Gouda staat nu vijfde, 3 punten boven de nacompetitiestreep, nog maar een smalle marge, wat het belang van de drie punten vandaag nog maar eens onderstreept.

 

Pupil van de Week: Thijmen Rolvink

Thijmen Rolvink van Gouda JO9-3 (9 jaar), was de Pupil van de Week. Hij schoot de bal vanaf de aftrap feilloos binnen, de opmaat voor een goed resultaat. Ton Blonk nam de taak van de verhinderde Wilco Boere over en hoorde tot zijn genoegen dat Thijmen een fan is van Ajax. Hij reikte hem in het bijzijn van zijn ouders en voetballende broer de oorkonde van Peter Borg uit en een mooie getekende bal, dit keer oranje. De overwinning van Gouda op Siveo '60 had hij goed voorspeld. Thijmen bedankt!

 

Overige uitslagen

- ARC 9 - Gouda 3 4-2. Na drie zeges volgden  drie nederlagen voor het derde, hoogste tijd die reeks weer om te draaien.

 

- Gouda 4 - Alphense Boys 3 2-1. In een ware topwedstrijd trok het vierde tegen de koploper in de slotfase toch nog aan het langste eind. Zo verloor Alphense Boys 3 voor het eerst en klom Gouda 4 naar plek 2.

 

- Gouda 6 - Gouda 5 2-3. Door deze uitzege klom het vijfde (in het rood) naar plaats 2. Het zesde bleef staan op de vierde plaats.

 

- Gouda 7 - Spirit 12 2-6. Ook net toegevoegde tegenstander Spirit 12 bleek te sterk voor het zevende, dat nog steeds wacht op het eerste punt, een punt dat statistisch gezien steeds dichterbij zal komen.

 

- Alphia 7 - Gouda 8 2-1. Het ongeveer gelijkstaande Alphia 7 wipte met de nipte zege over het achtste heen.

- Haastrecht 4 - Gouda 9 3-4. Het negende zette de goede reeks voort en nadert nu de top met 13 uit 6 op 3 verliespunten van de koploper.

 

- CVC Reeuwijk 35+ 1 - Gouda 35+ 1 4-3. Net niet voor onze veteranen, die volgende week een nieuwe kans krijgen tegen FC Oudewater, dat één plaatsje hoger staat, om zo de laatste plaats te kunnen verlaten. (foto FB, CVC Reeuwijk)

 

- ST Gouda/DONK VR2 - De Jodan Boys VR3 0-1. Teleurstellend resultaat tegen toen lager genoteerde tegenstander. Volgende wedstrijd pas weer op 26 november, terwijl ST DONK/Gouda al de minste wedstrijden gespeeld heeft.

 

- Gouda JO17-1 - Barendrecht JO17-2 3-3

 

- RVC '33 MO20-1 - Gouda MO20-1 2-10. Duidelijke zege voor onze oudste meiden, die nu 3 uit 2 hebben.


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl