Jeugdig Gouda na rust onderuit in Reeuwijk: 4-1

Zaterdag 4 juni 2022: CVC Reeuwijk - Gouda 4-1. Doelpunten: Siep Lammers 0-1 (6e minuut); Joep van Keulen 1-1 (11e minuut); rust; Martijn Kok 2-1 (46e minuut); Bryan de Bruin 3-1 (47e minuut) en Marco Bouwmeester 4-1 (78e minuut)

Nadat vorige week duidelijk werd dat Gouda definitief de nacompetitie in moet, werden er vandaag de nodige spelers aan de kant gehouden met het oog op die nacompetitie. CVC Reeuwijk kon de nacompetitie bovenin eigenlijk niet meer ontlopen.

Opstelling Gouda: Bram Heikoop, Mike van Dam, Nick van der Elburg, Dennis Nederveen (65’ Ivo Heikoop), Guus Kleiweg (50’ Salah Azaaj), Hassan Ouahabi©, Max van Iersel (65’ Tom van Dam), Antonio Mamalingkas, Wayne Weibolt, Siep Lammers (50’ Mamush Verkerke), Jef Sibbald (50’ Mohamed Malah)

Gouda begon goed en kon goed mee met de thuisploeg en dat leidde in de 6de minuut meteen tot een goal. Antonio Mamalingkas haalde iets buiten de 16 hard uit, zag zijn schot op de paal uiteenspatten, de bal kwam terug het veld in en lag ineens panklaar voor Siep Lammers, die zijn debuut in het eerste meteen bekroonde met een goal. 0-1.

Heel lang kon Gouda niet genieten van de voorsprong, want 5 minuten later was het in de 11de minuut een knappe aanval van achteruit opgebouwd waar de gelijkmaker uit viel. Hierna bleef de wedstrijd lange tijd in evenwicht en moesten we tot de 32ste minuut wachten tot er weer iets noemenswaardigs gebeurde op het veld. Guus Kleiweg stoomde op aan de linkerkant, had een goede voorzet in huis en vond Max van Iersel, die op zijn beurt bij de 2de paal Wayne Weibolt vond. Wayne gleed de bal net 5 centimeter langs de verkeerde kant van de paal in het zijnet en kwam ook nog hardhandig in aanraking met de paal. Na een blessurebehandeling van enkele minuten kon hij gelukkig de wedstrijd wel voortzetten.

Na 37 minuten kreeg de thuisploeg een flinke mogelijkheid tot 2x toe om de voorsprong te pakken, de eerste keer stond Nick van der Elburg goed in de baan van het schot en de 2de keer was er een katachtige reflex van Bram Heikoop die de voorsprong voor CVC voorkwam. Siep Lammers kreeg nog een spectaculaire mogelijkheid om zijn doelpuntentotaal te verdubbelen, met een goede loopactie aan de linkerkant probeerde hij vanaf bijna onmogelijke positie de thuiskeeper te verrassen, die moest nog wel ingrijpen en een corner weggeven. De corner kon makkelijk verwerkt worden en zo werd de rust ingegaan met een 1-1 tussenstand.

Wat er in de rust in beide kleedkamers gezegd is weten we niet, wel weten we dat de thuisploeg als een komeet de kleedkamer uitkwam. Binnen 40 seconden lag de 2-1 in het net, amper een minuut later lag ook de 3-1 in het net. Een hele valse start van het 2de bedrijf. Hierna werd het een behoorlijk gezapig potje waarbij Gouda niet meer kon en CVC niet zo nodig meer hoefde.

In de 50ste minuut werden de nodige wissels doorgevoerd aan Gouda zijde. Siep Lammers, Guus Kleiweg en Jef Sibbald verlieten het veld en werden vervangen door Mamush Verkerke, Salah Azaaj en Mohamed Malah. Een kwartiertje later mochten ook Dennis Nederveen en Max van Iersel gaan douchen. Zij werden vervangen door Tom van Dam en Ivo Heikoop. Het was de rest van de wedstrijd voor dit nu wel erg jonge Gouda vooral tegenhouden.

Eén uitval konden we nog noteren in de 76ste minuut waar Tom van Dam, Mohamed Malah de diepte in stuurde aan de linkerkant, hij haalde de achterlijn, legde terug op Mamush Verkerke die net tekort kwam om de doelman echt te verrassen. 3 minuten later bepaalde CVC Reeuwijk de eindstand op 4-1. Nog een tegenvaller 5 minuten voor tijd, waarbij Hassan Ouahabi zich geblesseerd moest laten wisselen. Omdat er al maximaal gewisseld was speelde Gouda de laatste minuten met 10 man uit.

En zo eindigde de competitie met een nederlaag. Volgende week staat de eerste wedstrijd in de nacompetitie op het programma. Tegenstander is het Haagse GDA, dat 3de werd in 4F en al 10 wedstrijden ongeslagen is. Een pittige kluif dus meteen, al weten we dat iedere wedstrijd in de nacompetitie op zich staat en ongeacht de tegenstander er altijd spanning zal zijn van beide kanten. Met de nodige krachten weer terug volgende week zal Gouda er alles aan doen om te vechten voor lijfsbehoud.

Sonny Hoekstra

(foto's en tekst)

Overige uitslagen

Gouda MO15-1 werd door een 9-0 zege bij Alphia MO15-1 voorjaarskampioen van de eerste klasse. Gefeliciteerd meiden, begeleiding en supporters met deze knappe prestatie in deze sterke afdeling!

- DSO 5 - Gouda 3 2-1. Door deze nipte zege wipten de Zoetermeerders net over het uitgespeelde Schoonhoven 3 heen en pakte de titel met 1 punt voorsprong. GFouda 3 speelt 18 juni nog een wedstrijd bij De Jodan Boys 6.

- Gouda 6- Alphia 7 1-4. Nadat het zesde afgelopen woensdag bij Alphia met 3-4 gewonnen had, valt deze ruime thuisnederlaag toch wel tegen. Met nog 2 wedstrijden voor beide ploegen te spelen, staat Alphia op 2 punten van Gouda, dat tweede staat.

- FC Oudewater 35+1 - Gouda 35+1 4-4. Gouda houdt onderin de uitgespeelde ploegen Sportlust '46 2 en FC Oudewater 1 nu definitief onder zich. Zelf moet het nog twee wedstrijden spelen.

- Gouda VR1 - Rohda '76 VR1 1-3. In de laatste wedstrijd kon Gouda nog stijgen naar plek 7, maar het blijft plek 8 met 19 punten uit 18 wedstrijden. De competitie begon met 12 teams, maar 2 trokken zich terug. Voor Gouda was het een leerzaam seizoen, het eerste na lange tijd bij de senioren en de conclusie kan zijn dat er veel geleerd is, wat meegenomen kan worden naar volgend seizoen. Daarnaast werd duidelijk dat de selectie het niveau van de 4e klasse aan kan, ook gezien enkele verrassende positieve resultaten. Nu is het nog de kunst een hoger basis niveau te bereiken en regelmatiger te worden. We zijn alvast benieuwd naar het seizoen 2022-2023.