Oegstgeest wint verdiend van Gouda: 1-3

[GROUP_IMAGE]

Zaterdag 9 april 2022: Gouda - FC Oegstgeest 1-3. Doelpunten: Erwin van der Wal 0-1 (eigen doel 28e minuut); Xander van Riet (penalty; 45 + 1 minuut); Bob den Hollander 1-2 (45 + 5 minuut); rust; 1-3 (70e minuut)

 

 

Gouda moest het vandaag thuis opnemen tegen de nr. 7 van de ranglijst: FC Oegstgeest. De bezoekers hadden thuis enigszins geflatteerd met 4-1 gewonnen, dus wie weet wat er vandaag mogelijk was. Gouda miste vandaag Dennis Nederveen en Rayan Chazavizadeh (ziek). Joel Krijgsman was weer terug van een blessure. Jessy Hoekstra maakte vandaag, na een langdurige afwezigheid eveneens vanwege een blessure, zijn eerste speelminuten in het tweede.

 

Opstelling Gouda: 1. Bram Heikoop, 2. Mike van Dam, 3. Nick van der Elburg (85’Salah Azaaj), 4. Hassan Ouahabi (85’Jef Sibbald), 5. Erwin van der Wal, 6. Michel Bloemen©, 7. Wayne Weibolt (74’Mohamed Malah), 8. Kjeld Both, 9. Joel Krijgsman (46’Antonio Mamalingkas), 10. Hoessein Ouahabi, 11. Xander van Riet (46’Guus Kleiweg)

 

In het eerste kwartier gebeurde van beide kanten niet veel, er waren geen schoten te noteren en echt gevaarlijk werd het van beide kanten niet, toch moeten we het verhaaltje weer vol krijgen. Dus bij deze feliciteren we Xander van Riet met het behalen van zijn rijbewijs afgelopen week.

 

 

Het eerste noemenswaardige feit kwam in de 16de minuut toen de bezoekers een corner kregen, deze werd makkelijk weggekopt door Mike van Dam en had een gevaarlijke counter in kunnen leiden, maar de vervolgpass van Xander van Riet richting Joel Krijgsman was onvoldoende zodat Oegstgeest de bal makkelijk uit kon verdedigen. Na 25 minuten kreeg Gouda de eerste hoekschop, nadat een vrije trap van Erwin van der Wal naast werd gewerkt door een Oegstgeest been. De hoekschop van Xander van Riet kon relatief makkelijk weggekopt worden en zo was het na 26 minuten spelen nog steeds wachten op de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd.

 

De verdediger weert de kopbal van Kjeld (8) met de handen naar beneden af; de scheidsrechter vond dit een natuurlijke verdedigende houding bij een van dichtbij afgevuurde kopbal: geen penalty

 

Deze kwam 2 minuten later toen Gouda weer een hoekschop kreeg, ditmaal getrapt door Erwin van der Wal, en de kopbal van Kjeld ternauwernood van de lijn gehaald kon worden, dit leek met de handen te gebeuren, maar de scheidsrechter wilde niets van een penalty weten. Een minuut later was de eerste mogelijkheid van de bezoekers meteen raak. Nick van der Elburg had in eerste instantie sterk de bal veroverd, maar zag dat zijn terugspeelpass richting Bram tekort was. De Oegstgeest aanvaller omspeelde Bram, en de bal viel uiteindelijk via de paal en Erwin, die de bal probeerde weg te werken, in het doel. 0-1.

 

Oegstgeest was de 15 minuten die volgden de bovenliggende partij, kreeg via een kopkans vanuit een vrije trap nog een grote mogelijkheid om in de 36ste minuut op 0-2 te komen, maar Bram pareerde sterk. En zo bleef het 0-1. Tot de 46ste minuut toen Gouda een penalty kreeg na een botsing tussen de keeper en Kjeld Both, de keeper kreeg geel, Kjeld kreeg een penalty. Xander stond achter de bal en trapte de bal rechts van de keeper net ver genoeg in de hoek, de 1-1 stond op het scorebord.

 

 

De bezoekers waren niet van slag en trokken meteen weer ten aanval. Bram bracht nog goed redding in de 3de minuut van de blessuretijd, maar na een aanval over rechts, gestart vanuit buitenspel positie, was Bram in de 5de minuut van de blessuretijd kansloos en kon Oegstgeest van dichtbij de 1-2 binnenlopen. Na 12 minuten blessuretijd gehad te hebben (waar ze vandaan kwamen, geen idee) vond de scheidsrechter het tijd voor de thee.

 

Na rust bleven Xander van Riet (geblesseerd) en Joel Krijgsman in de kleedkamer achter, zij werden vervangen door Antonio Mamalingkas en Guus Kleiweg. We hadden nog geen minuut gespeeld in de 2de helft of de gelijkmaker had al op het bord moeten staan. Na een combinatie tussen Antonio en Erwin kon laatstgenoemde de bal voor geven op Kjeld, die van dichtbij binnen kon schieten, helaas ging de bal rakelings naast en bleven de bezoekers op een 1-2 voorsprong staan. 

 

Kjeld Both, vrij midden voor het doel, mist direct na rust een 100% kans

 

In de 56ste minuut moest Hassan op de rand van het 16 meter gebied ingrijpen, omdat er anders een heel gevaarlijke situatie voor Oegstgeest zou ontstaan, de bezoekers kregen een vrije trap op een gevaarlijke plek en Hassan kreeg een gele kaart. Bram had het muurtje goed neergezet, want de vrije trap werd geblokt door de muur en daarna weggewerkt, kans voorbij.

 

 

In het kwartier dat volgde moest Gouda constant achter de bal aan en waren de bezoekers gewoon beter, in de 70ste minuut werd dat door hun bekroond met de 1-3, uitgerekend na een aanval die voor Gouda gevaarlijk had kunnen worden. In de laatste 20 minuten leken beide ploegen het wel te geloven. In de 74ste minuut verving Mohamed Malah nog de geblesseerde Wayne Weibolt en 5 minuten voor tijd gingen Hassan Ouahabi en Nick van der Elburg naar de kant voor Salah Azaaj en Jef Sibbald.

 

FC Oegstgeest verdedigde fel en compact, er was bijna geen doorkomen aan

 

Echte kansen kwamen er voor Gouda niet meer, de bezoekers kregen uit de counter nog 2 grote kansen om een grotere eindstand neer te zetten maar het bleef bij 1-3. Een terechte overwinning voor de bezoekers.

 

 

Door deze nederlaag en de overwinning van Lugdunum op Be Fair (0-3) staat Gouda nu op een promotie/degradatie plaats. TAVV pakte de periodetitel omdat CVC Reeuwijk niet verder kwam dan 1-1 bij het onderaan staande VVC. Volgende week gaat Gouda op bezoek bij Nieuwkoop. Tot volgende week.  

 

Sonny Hoekstra

 

Pupil van de Week: Imran Tighadouini

Deze week was Imran Tighadouini (7 jaar) van Gouda JO8-1 de Pupil van de Week. Imran gaf ons eerste het goede voorbeeld door zelf vanmorgen tweemaal te scoren (als verdediger!), maar ook vanaf de aftrap zette hij de keeper van FC Oegstgeest gewiekst op het verkeerde been. Helaas kon ons eerste dit voorbeeld niet volgen en moest Imran het doen met een groot patatje, de complimenten van het FC Oegstgeest bestuur, een door bestuurslid Wilco Boere overhandigde oorkonde (van Peter Borg), de getekende bal en een zak snippers. We verwachten Imran over een jaar of 10 in het eerste, iets wat hem ook wel lijkt. Bedankt Imran voor je steun vandaag!

 

Overige uitslagen

Weinig gewonnen vandaag bij de lagere teams. Alleen het zevende hield onze eer hoog.

 

- Gouda 2 - ARC 5 3-6 (rust 3-3). In de slotfase profiteerde ARC van haar betere conditie door driemaal te scoren.

- Lekkerkerk 4 - Gouda 5 4-1

- Rohda '46 6- Gouda 7 2-4. Het 7e steeg verder naar plek 6.

 

- Gouda 8 - Woerden 5 1-3

 

- Gouda 35+1 - CVC Reeuwijk 35+1 0-7

 

- Gouda JO19-1 - Schoonhoven JO19-1 2-4

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl