Onmachtig Gouda veroordeeld tot nacompetitie

[GROUP_IMAGE]

 

 

Zaterdag 28 mei 2022: Gouda - Alphia 1-5. Doelpunten Vincent Hoogervorst 0-1 (14e minuut); Vincent Hoogervorst 0-2 (27e minuut); Vincent Hoogervorst 0-3 (30e minuut); rust; Dennis Nederveen 1-3 (penalty; 65e minuut); Vincent Hoogervorst 1-4 (86e minuut) en Dennis Boer 1-5 (90e + 3 minuut)

 

Vandaag kwam kersvers koploper Alphia op bezoek in het Groenhovenpark en mede door het feit dat zij een eventueel kampioensfeestje te vieren hadden, was het gezellig druk langs het veld.         Gouda miste vandaag om diverse redenen Xander van Riet, Hassan Ouahabi en Jessy Hoekstra, daardoor stond o.a. de jonge Mohamed Malah in de startopstelling van trainer Tim den Haan.                                                                                         

 

Opstelling Gouda: Bram Heikoop, Salah Azaaj (65’Nadir Tanoti), Nick van der Elburg, Ivo Heikoop, Guus Kleiweg (56’Mike van Dam), Dennis Nederveen, Michel Bloemen©, Jef Sibbald, Mohamed Malah, Hoessein Ouahabi, Erwin van der Wal (46’Wayne Weibolt)

 

 

De bezoekers begonnen op en rond het veld knallend aan de wedstrijd. Er was nog wat vuurwerk over van 1 januari, blijkbaar. Dus dit werd rijkelijk afgevuurd bij de opkomst der beide elftallen. Door de vele rookontwikkeling achter het doel van Bram Heikoop begonnen we hierdoor wel een minuut of 5 later. Toen er eenmaal afgetrapt werd knalde de uitploeg er bovenop en had het binnen een minuut al een corner versierd. Deze kon gelukkig klemvast gepakt worden door Bram, maar de eerste (verwachte) toon was gezet.

 

Hierna was Alphia de betere ploeg, maar duurde het tot de 14de minuut voor ze de eerste echte mogelijkheid konden bijschrijven, en deze werd dan ook nog aangeboden door Gouda. Bram speelde de bal ongelukkig breed op een Alphia aanvaller, die daardoor met 2 man vrij voor hem kwamen, met de beste wil van de wereld kon deze kans niet meer verprutst worden en de bezoekers vierden hun feestje.  

 

 

In het vervolg bleef Alphia de baas op het veld, werd Gouda beperkt tot standaardsituaties, die in de eerste helft ook steeds makkelijk weggewerkt konden worden. Na 27 minuten bouwden de bezoekers het veldoverwicht uit en verdubbelden ze de score. Na een lange bal vanaf de rechterkant werd Bram verschalkt door een prachtige lob en zo stond de 0-2 op het bord. 3 minuten later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid nadat een voorzet vanaf de linkerkant binnenkant paal werd binnengetikt.

 

 

In het kwartier dat volgde bleef het spelbeeld hetzelfde, Alphia had de bal en Gouda kon erachteraan. Mede dankzij onze verdediging bleef het tot de rust tot slechts balbezit voor Alphia en amper nog kansen. Gouda kon niet, Alphia hoefde niet meer zo nodig. 

 

Na rust werd Erwin van der Wal vervangen, voor hem kwam Wayne Weibolt in de ploeg. In de 49ste minuut konden we het eerste schot van Gouda pas bijschrijven, maar de inzet van Michel Bloemen kon gepakt worden door de keeper van de bezoekers.  Zo volgde eigenlijk een vrij saaie 2de helft. Tot de 67ste minuut is het enige noemenswaardige de wissels in de 56ste en 65ste minuut. Eerst ging Guus Kleiweg eraf en hij werd vervangen door Mike van Dam, later kwam Nadir Tanoti erbij. Hij verving Salah Azaaj. 

 

In de 67ste minuut viel er toch nog iets te juichen voor het thuispubliek. Hoessein werd onderuit getikt in het strafschopgebied, de vrouwelijke arbiter wees gedecideerd naar de stip en Gouda kreeg een penalty. Dennis Nederveen ging achter de bal staan, schoot de bal links van de keeper, leek een seconde te missen, maar de keeper kwam gelukkig net tekort en de bal gleed tergend langzaam over de doellijn. 1-3. 

 

Gouda probeerde nog wel wat te doen, maar het korte offensief werd afgeslagen door Alphia, dat daarna hetzelfde spelbeeld vertoonde. De laatste 5 minuten werd de score nog onnodig hoger, Alphia schoot in de 86ste minuut de 1-4 binnen. Daarna waren Hoessein en Nadir nog relatief dicht bij een goal in de 89ste minuut, maar stond ook hier de keeper van de bezoekers in de weg. En na 93 minuten gespeeld te hebben, kon Alphia ook nog de 1-5 noteren.

 

 

Zo zal Gouda de competitie eindigen op de 12de plaats en zal het vanaf 11 juni moeten knokken in de nacompetitie, om degradatie te voorkomen. Volgende week volgt nog de laatste competitiewedstrijd uit in Reeuwijk tegen CVC. Tot volgende week.

 

Sonny Hoekstra

(tekst en foto's)

 

Pupil van de Week

De Pupil van de Week was dit keer Milo van Eeuwijk (7 jaar), middenvelder van Gouda JO8-3. Hij was de laatste reguliere PvdW van dit seizoen. Bestuurslid Wilco Boere overhandigde hem de getekende bal, de oorkonde gemaakt door Peter Borg en de zak snippers. Bedankt voor je inzet Milo, zelfs nu het resultaat op het veld niet denderend was, maar daar kon jij natuurlijk helemaal niets aan doen.

 

Overige uitslagen

- Gouda 2 - Alphia 2 2-4; rust 0-3. Doelpunten Gouda, Dalay en Maikel. In de tweede helft stond Sam Koolmees op doel (foto onder).

Het tweede is al druk bezig met volgend seizoen. Na een jaartje weggeweest te zijn bij GSV, heeft Jilles Oosterom zich weer bij Gouda aangemeld. Zie de foto hieronder, waar hij zijn overschrijving bezegeld in het bijzijn van leider Ed Hulscher. Ook Daley Starreveld (GSV) heeft zich aangemeld. Beiden van harte welkom!

 

 

- Olympia 2 - Gouda 4 4-1. Ook de uitdaging van een derby tegen Olympia 2 kon de vrije val van het vierde niet stuiten. Toch blijven ze Olympia 2 voor en eindigen als 7e of misschien na winst zaterdag thuis op hekkensluiter SPV '81 2 als 6e.

- Bodegraven 4 - Gouda 8 3-0. Volgende week maandag de laatste wedstrijd thuis om 20.00 uur tegen ARC 18, de nummer 5.

- Gouda 35+1 - DONK 35+ 1 6-0. Onze Veteranen hebben op tijd hun vorm hervonden en nemen zo afstand van de twee onderste plaatsen.

- Gouda JO19-1 - Bergambacht JO19-1 1-7

- Gouda VR1 - Zevenhoven VR2 0-6. De tegenstanders staken met kop en schouders boven de rest uit en speelden slechts 1x gelijk en wonnen de rest. Uit werd het 8-0, nu 6-0, de ware optimist ziet hier een kleine verbetering. Volgende week spelen de vrouwen de laatste wedstrijd thuis tegen Rohda '76 VR1, waarvan uit verrassend met 4-1 gewonnen werd. Winnen onze vrouwen weer, dan stijgen ze naar plaats 6.

 

Gouda MO15-1 is nog geen kampioen. Concurrent FC Oudewater won vandaag met 0-1 bij Alphia MO15-1 en staat nu bovenaan met 28 uit 11 en is uitgespeeld. Gouda volgt met 27 uit 10 en heeft een beter doelsaldo. Zaterdag 4 juni om 10.00 uur wordt gespeeld Alphia MO15-1 - Gouda MO15-1. Een gelijkspel is dan voldoende voor de titel.

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl