Oud Gouda ZA houdt Gouda 1 knap op 0-0

Zaterdag 7 januari 2023: Oud Gouda ZA - Gouda 1 0-0

Coach Willem Dekker had een sterke selectie met diverse nog actieve spelers of net gestopten. Vooral achterin bleek het fundament stevig. Op het middenveld strooide Laurens Borg als vanouds met mooie passes, die wegens gebrek aan snelheid bij de voorwaartsen niet altijd tot het gehoopte resultaat leidden.

Gouda 1 miste nogal wat spelers. Erwin van der Wal deed mee bij de "oudjes", Nick van der Elburg heeft een teenblessure, de gebroeder Ouahabi zijn beiden flink ziek geweest of nog, tot ziekenhuis aan toe. Sterkte mannen en beterschap! Keeper Dealey Snoek was op wintersport, maar zijn plek onder de lat werd prima overgenomen door nieuwkomer Daniel Knook, ooit keeper in de jeugd van Be Fair.

In deze 2 x 30 minuten durende nieuwjaarswedstrijd had Gouda 1 wel een overwicht, maar beide teams kregen goede kansen, die allen geneutraliseerd werden door de goede keepers Stefan Schweertman, Aart Kruine en Daniel Knook. En zo bleef het 0-0, wat coach Willem Dekker na afloop schertsend ? deed opmerken dat zijn team toch eigenlijk wel de morele winnaar was.

Hoofdrolspelers van de laatste decennia op een rijtje: vlnr Laurens de Jong, Nick Ottevanger, Maikel Hageman, Paul Helmond, Daan de Heer, Laurens Borg en Michel Bloemen

Voor meer foto's zie de FB-pagina van de SV Gouda