Oud speler en trainer Piet van Mullem (83) overleden

[GROUP_IMAGE]

 

Binnen een week na het onverwachte overlijden van Puck Pols (73) is zijn oud ploegenoot Piet van Mullem (83) overleden. Piet verbleef al enige jaren in een verpleegtehuis en overleed daar onverwacht aan de complicaties van een nare val. 

 

Aanvoerder Piet van Mullem, staand linksboven in 1971

 

Piet van Mullem (29 juni 1937 - 6 april 2021), geboren in de Korte Akkeren, begon met voetballen bij ONA. Omdat het gezin van Christelijke huize was, verkaste hij naar de Jodan Boys, waar hij al jong in het eerste elftal speelde. De dag na zijn huwelijk tekende hij een contract bij Sparta. Daar was hij vaak reserve, in een tijd dat spelers alleen vervangen konden worden bij blessures. Hij speelde niet vaak, maar viel wel in hij bij een bekerwedstrijd in in De Kuip. Na twee seizoenen werd hij samen met Tonny van Ede verkocht aan Hermes DVS, uitkomend in de tweede divisie. Daar had je in die tijd nog weinig over te vertellen. Piet werkte ook in de buitendienst bij het GAK en had zo een goede baan en het heen en weer reizen naar Schiedam voor weinig geld vond hij uiteindelijk niet meer nodig. Met dank aan persoonlijke sponsor Verboom (Bodegraven) streek hij neer bij Gouda, mede omdat Gouda in de hoogste amateurklasse speelde. Piet speelde onafgebroken tot zijn 37e in Gouda 1. Dat was medio 1974. Gouda plaatste zich toen voor de nieuw ingestelde hoofdklasse. Als speler van Gouda 1 begon hij al aan zijn trainersloopbaan In het seizoen 1971-1972 bij Gouda Zaterdag, dat hij naar de 1e klasse van de Afdeling Gouda bracht. 

 

Piet thuis tegen Hermes DVS

 

Nadat hij gestopt was als speler begon Piet als trainer, technische man etc. aan een lange reeks verenigingen. Alle Goudse verenigingen kwamen op zijn CV, maar ook diverse streekploegen. De immer fitte Piet had een nuchtere en onafhankelijke instelling, wat gemengde reacties opriep, maar eerlijk was hij zeker. Naast trainer bij Gouda A1 en Gouda Zondag, was hij als laatste actie bij Gouda op verzoek van Jan Kruitbosch adviseur voor de zondagcommissie. In die tijd werkte hij nog steeds als herstel- en pupillentrainer, tot zijn geheugen teveel begon te haperen.

 

Piet als trainer van Gouda ZO

 

Piet was een Gouds voetbalicoon, die zeker zijn stempel op het Goudse voetbal gedrukt heeft en ruim 10 jaar op die van de SV Gouda. Wij gedenken Piet als een enthousiast voetbaldier, niet gebonden aan een club, maar een gewaardeerd lid van het Goudse en regionale voetbal, die ging voor het beste, maar wel rekening houdend met de mogelijkheden. Wij wensen zijn vrouw en dochters en verdere nabestaanden alle sterkte in deze moeilijke periode. Moge Piet rusten in vrede.

 

Het bestuur van de SV Gouda

 

Lees hier een verslag van een gesprek van Piet van Mullem met Gouda Sportstad


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl