Pijnlijke nederlaag voor Gouda bij Stolwijk: 3-0

[GROUP_IMAGE]

 

Zaterdag 18 maart 2023: Stolwijk - Gouda 3-0. Doelp. Daan van der Vlies 1-0 (3e minuut); rust; Marc Plug 2-0 (60e minuut) en Raymon Spierdijk 3-0 (89e minuut)

Gouda zag de blessurelijst voor deze belangrijke wedstrijd oplopen naar 6 spelers. Toegevoegd daarop konden worden sterkhouders Erwin van der Wal en aanvoerder Nick van der Elburg, een grote aderlating. Terug van een blessure was Antonio Mamalingkas. Het centrale duo achterin werd gevormd door de gebroeders Mike en Tom van Dam.

Vooraf was de aanname dat Stolwijk er flink in zou vliegen en zo gebeurde het ook. Daan van der Vlies nam de bal op de rand van de "16" aan, schoot uit de draai hard de 1-0 binnen achter de kansloze Dealey Snoek.

Daarna ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarin Gouda weer hoog druk zette, wat zowel veel kracht kost, als veel ruimte achter de eigen verdediging oplevert. Stolwijk kon dus achterover leunen en loeren op de counter, Gouda kreeg wel wat kansjes, voor o.a. Mamush Verkerke en Jeff Sibbald, maar keeper Tim de Pater liet zich niet verschalken.

 

Na de thee ging Gouda op de ingeslagen weg verder en Stolwijk had de opdracht te proberen de ruimte achter de Goudse verdediging te benutten. Gouda kreeg wel diverse corners, waar het echter geen doelpunt uit wist te peuren. In de 60e minuut gaf Joost van Niekerk een steekbal vanaf eigen helft richting de sprintende Marc Plug, die vanaf eigen helft alleen richting Gouda doel rende en keeper Dealey Snoek passeerde. Daarna zakte Gouda wat weg, want het kreeg door de 2-0 toch wel een mentale tik, zeker als je op zoek bent naar de gelijkmaker. De verre ingooien van de ingevallen Hoessein Ouahabi bereikten daarna wel de penaltystip, maar de lange Stolwijkse verediging wist de bal steeds weg te werken, waarbij mooi er allang niet meer toe deed. Ook de 3-0 was een gevolg van veel ruimte achter de Goudse verdediging; via een 1-2 tussen Marc Plug en de ingevallen Raymon Spierdijk schoot de laatste voor de statistieken de 3-0 binnen.

 

De nederlaag was vooral pijnlijk voor de stand op de ranglijst, want niet alleen Stolwijk, de nummer 11 liep 3 punten in (heeft nu 16 punten), ook WDS won en heeft er nu 17, vier minder dan Gouda, maar ook nog met een wedstrijd tegen GSV te goed. Hopelijk is Gouda volgende week thuis weer wat vollediger, om dan VEP goed tegenstand te kunnen bieden. Uit verloor Gouda in Woerden met 3-0 en ook vandaag deed VEP het niet slecht met een 1-1 gelijkspel tegen de FC Perkouw. Toch zal Gouda zich mentaal en fysiek moeten herpakken, want anders gloort een ongewenst verblijf in de vijfde klas. Be Fair nam resoluut de leiding in de nieuwe (3e) periode door Rohda '76 met maar liefst met 6-0 af te drogen.

 

Overige uitslagen

- Stolwijk 2 - Gouda 2 3-0 . Het grote aantal blessures in de selectie werkte ook door bij het tweede dat verloor van Stolwijk 2, dat nu 3 punten achter Gouda 2 staat, met 2 wedstrijden te goed.. Een aantal spelers van het tweede konden daarna wel de bank bij het eerste bezetten, maar ze moesten daar nogmaals een 3-0 nederlaag meemaken.

 

- Gouda 3 - Gouderak 2 8-1. Het derde maakte niet dezelfde fout als in de uitwedstrijd, toen een 5-0 voorsprong bovenaan de dijk werd verspeeld tot een 7-6 nederlaag. Nu stond het weer 5-0 bij rust, maar hield het derde de focus wel en dat resulteerde in een eclatante 8-1 zege. Hier wordt de 6-0 gevierd. Het derde doet nog steeds goed in de subtop mee met 28 uit 15.

 

 

- DSO 8 - Gouda 4 0-1. De "kraker" bovenin tussen de nummers 1 en 2 eindigde in een zuinige zege, gebruikelijk voor het gelouterde vierde, voorwaar een knappe prestatie. Onze mannen staan nu op kop met 29 uit 15, 1 punt voor op DSO 8. Maar de verschillen wat betreft gespeelde wedstrijden is nogal groot in deze poule en zelfs de nummer 8 doet nog een beetje mee om de prijzen. Het blijft dus ongemeen spannend hier.

 

- Gouda 5 - VEP 4 6-2. Koploper Gouda 5 had bij voorbaat gewaakt voor onderschatting tegen de rode lantaarndrager door een uitgekiend wisselbeleid te bedenken en hield zo de regie over deze wedstrijd strak in handen en behield de koppostie.

- De Jodan Boys 10 - Gouda 6 3-3. In dezelfde afdeling als het vijfde speelde team 6 gelijk bij een staartploeg. Het zesde blijft wel stevig op de 3e plaats staan.

 

- Gouda 9 - VEP 6 2-2. Ietwat tegenvallend dit gelijke spel tegen een tegenstander met 8 punten minder.

 

CVC Reeuwijk 35+ - Gouda 35+ 4-3. Nipte nederlaag voor onze veteranen, die zo wel puntloos blijven in de voorjaarscompetitie.

 

- Gouda JO17-1 - Koudekerk JO17-1 4-1. Met dank aan een goede eerste helft (3-0) kreeg Koudekerk geen kans op een reultaat. Onze oudste jeugd klom naar de bovenkant van de middenmoot in deze eerste klasse.

 

- Gouda MO20-1 - Blijdorp MO20-1 (9-tallen) 3-2. Ons oudste meidenteam blijft zo tweede op 1 punt van de koploper

 

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl