Sensationele comeback in Waddinxveen; Gouda wint van Be Fair

[GROUP_IMAGE]

 

Zaterdag 7 mei 2022: Be Fair - Gouda 2-3. Doelpunten: Haitan el Harti 1-0 (21e minuut); Haitan el Harti 2-0 (45e minuut); rust; Xander van Riet 2-1 (penalty; 58e minuut); Xander van Riet 2-2 (62e minuut) en Michel Bloemen 2-3 (66e minuut)

 

Na de (sorry, ik ga het woord toch gebruiken) afgang van vorige week in Leiden tegen Lugdunum, stond vandaag de degradatiekraker tegen Be Fair op het programma. Het verschil op de ranglijst was 5 punten in het voordeel van Gouda en bij een overwinning lijkt het gat toch groot genoeg richting plaats 13. Aangezien Lugdunum vandaag tegen CVC Reeuwijk uitkwam zouden daar op voorhand ook kansen moeten liggen om te gaan stijgen. Er moest vandaag dus een reactie komen. Een reactie die lang op zich liet wachten, maar er toch kwam.

 

Opstelling Gouda: 1. Bram Heikoop, 2. Hassan Ouahabi (84’Joel Krijgsman), 3. Nick van der Elburg, 4. Dennis Nederveen, 5. Guus Kleiweg (46’Jessy Hoekstra), 6. Michel Bloemen©, 7. Salah Azaaj (46’Kjeld Both), 8. Mike van Dam (46’Jef Sibbald), 9. Xander van Riet, 10. Hoessein Ouahabi, 11. Erwin van der Wal (75’Wayne Weibolt)

 

Gouda begon de eerste helft zoals ze de vorige wedstrijd tegen Lugdunum speelden, slap, ongeïnspireerd en er was weinig lijn in het spel te ontdekken. Be Fair, dat de laatste weken punten pakt en vorige week maar net aan verloor van nr. 2 Alphia, was duidelijk de bovenliggende partij. Dit werd in de 21ste minuut ook bekroond met de openingstreffer na een goed uitgespeelde aanval was Gouda aan alle kanten te laat en kon de spits van de thuisploeg binnen tikken. 3 minuten later was het diezelfde spits die zag dat Bram relatief ver voor zijn doel stond en hij probeerde het ineens van een meter of 35. Gelukkig was zijn inzet te slap en kon Bram de bal gemakkelijk oprapen.

Pas na 30 minuten kon Gouda het eerste schot op doel produceren, een vrije trap van Michel Bloemen werd simpel gevangen door de Waddinxveense keeper. Helaas bleef het initiatief en het betere spel bij de thuisploeg, zonder grote kansen te creeeren. De grootste kans voor Gouda om gelijk te maken kwam in minuut 37, toen Mike van Dam een diepe bal gaf op Erwin van der Wal, maar Erwin stuitte op de uitkomende keeper en zo bleef het 1-0.

 

Een 1-0 die in de 42ste minuut bijna verdubbeld werd, maar Nick van der Elburg kon met een fenomenale sliding de verdubbeling van de score voorkomen. Echter was het in de 45ste minuut alsnog raak. De bal werd het strafschopgebied van Gouda in geslingerd en nadat er door meerdere spelers flink geschutterd werd kon Be Fair van dichtbij de bal binnen frommelen en zo op slag van rust de 2-0 aantekenen. Zo gingen we rusten met een 2-0 achterstand en was er qua spel weinig hoop op enig resultaat. 1 kans gecreeerd in 45 minuten en er zeker 5 tegen gehad.

 

In de rust werd verteld dat er meer diepte gezocht moest worden en dat je toch naar het vijandige doel zal moeten als je een goal wil maken. Er werd ook flink ingegrepen met 3 directe wissels. Mike van Dam, Salah Azaaj en Guus Kleiweg bleven in de kleedkamer achter en zij werden vervangen door Jessy Hoekstra, Jef Sibbald en Kjeld Both. Vanaf de eerste minuut stond er een ander Gouda op het veld. Er werd, onder aanvoering van Kjeld, meteen flink afgejaagd en Gouda moest op zoek naar de aansluitingstreffer.

De eerste mogelijkheid was daar in de 50ste minuut toen een voorzet van Erwin van der Wal maar een paar centimeter te scherp was voor de inlopende Hoessein Ouahabi. 5 minuten later leek de wedstrijd definitief in het slot gegooid te worden door de thuisploeg, een middenvelder van Be Fair kwam ineens vrij en had de mogelijkheid om de 3-0 binnen te schieten, gelukkig ging de bal 20 centimeter langs de paal en mocht Bram de achterbal nemen. Hierna kantelde de wedstrijd definitief.

 

In de 58ste minuut werd Xander van Riet de diepte in gestuurd door de sterk invallende Jef Sibbald, Xander werd onderuit geschoffeld binnen het strafschopgebied en de scheidsrechter gaf de terechte penalty. Xander ging zelf achter de bal staan en schoot de bal precies links achter de keeper van de thuisploeg, die nog behoorlijk dichtbij zat. 2-1, de comeback was ingezet. 

4 minuten later was het diezelfde Xander van Riet die op de rand van het strafschopgebied even ruimte kreeg, hij twijfelde niet en haalde uit. Zijn schot leek in eerste instantie houdbaar, maar leverde zoveel problemen op voor de keeper dat de bal tergend langzaam over de doellijn in het netje rolde. De gelijkmaker was daar, maar dit was niet voldoende voor Gouda, nu moest er doorgezet worden.

 

In de 64ste minuut was het toch wel weer de thuisploeg die een grote mogelijkheid kreeg op de voorsprong, maar de bal kon van de lijn gekopt worden door Jessy Hoekstra. Na 66 minuten was het feest compleet. Na een harde overtreding op Hoessein Ouahabi kreeg Gouda een vrije trap op 25 meter van het doel. Michel Bloemen en Dennis Nederveen hadden eerder dit seizoen al bewezen dat ze dit kunstje wel konden flikken, ditmaal leek de bal beter te liggen voor een rechtspoot en dus was het ook Michel die uithaalde, en hoe, zijn schot liet de keeper van Be Fair kansloos en Gouda had 21 minuten na rust de schade hersteld en de wedstrijd compleet gekanteld.

Gouda was ook voornemens dit zo te houden en knokte voor iedere bal. In de 75ste minuut een wissel aan Gouda zijde, Erwin van der Wal was leeg en werd naar de kant gehaald, zijn vervanger was Wayne Weibolt. Na 78 minuten kreeg de voor Be Fair al dramatisch verlopende 2de helft nog meer drama. Hoessein Ouahabi werd met een tackle met 2 benen onderuit geschopt en hier ontstond een flink opstootje uit. Toen dit allemaal gesust werd kwam de scheidsrechter met een gele kaart voor Michel en een gele en een rode kaart voor Be Fair spelers. Zo moest Gouda het laatste kwartier met een overtal situatie de wedstrijd eruit slepen.

 

In de 84ste minuut werd er voor het laatst gewisseld bij Gouda, Hassan Ouahabi verliet het veld en werd vervangen door de snelle Joel Krijgsman, om op de counter nog iets te doen. In het voetbal is er een ongeschreven regel dat je, zelfs met 10 man, altijd nog wel 1 mogelijkheid krijgt en die kreeg de thuisploeg ook. In minuut 94 kwam er een speler helemaal vrij rond de penaltystip, gelukkig voor Gouda schoot hij ‘m huizenhoog over naar veld 5 en mocht Bram gaan uittrappen. De scheidsrechter liet hierna nog 2 minuten doorvoetballen en floot na 96 minuten voor het laatst.

 

Na een erg matige 1ste helft kon Gouda zich fantastisch oprichten, werd er voor elkaar geknokt en werd de terechte overwinning meegenomen naar Gouda. Lugdunum verloor vandaag van CVC Reeuwijk, waardoor Gouda nu weer op een veilige positie staat.

Dinsdag volgt om 20.00 uur alweer de volgende wedstrijd, thuis tegen Aarlanderveen. Zo zie je maar wat je met strijdlust en passie kunt bereiken, nu 24 uur met het hoofd in de wolken en dan weer de volle focus op de volgende wedstrijd. Met deze strijdlust moet het gaan lukken. Ik ben blij dat jullie mijn verslag lezen, jongens. Tot dinsdag.

 

Sonny Hoekstra

(tekst en foto's)

 

Overige uitslagen

- Schoonhoven 2 - Gouda 2 10-0

- ARC 11 - Gouda 3 2-3

- SPV '81 2 - Gouda 4 1-3

- Bergambacht 5 - Gouda 5 4-1

- Sportlust '46 8 - Gouda 7 2-5

- FC Oudewater VR1 - Gouda VR1 6-0


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl