Terechte deling tussen Gouda en Rohda '76 in Bodegraven: 1-1

Zaterdag 15 oktober 2022: Rohda '76 - Gouda 1-1. Doelpunten: rust 0-0; Siederik Berends (50e minuut) en Hassan Ouahabi 1-1 (90+3 minuut)

Gouda speelde op Sportpark Broekvelden in Bodegraven tegen het sterk geachte en nog ongeslagen Rohda '76 een goede eerste helft. Het had de wedstrijd volledig onder controle, kreeg wat kansjes, dit in tegenstelling tot de thuisploeg. Desondanks kwam de rust met 0-0.

Zoals vaker, als je jezelf niet beloond, wil de goal nog wel eens aan de andere kant vallen. Een hard schot vanaf links verdween via een Gouda-speler in de 50e minuut in het doel achter keeper Dealey Snoek en dat maakte de opdracht er voor Gouda niet eenvoudiger op, temeer daar Rohda '76 wat meer energie in de wedstrijd gooide en nu de meer bovenliggende partij werd. Uiteraard bleef een conditioneel beter Gouda het proberen en aangezien de score niet verder opliep, was één doelpunt nog steeds genoeg voor een punt.

En dat punt kwam er in de 90ste minuut, toen Hassan Ouahabi lukte wat hem vorig week net niet lukte, hard de gelijkmaker binnenschieten 1-1. Viel de bal vorige week in de slotfase uit corners en vrije trappen net niet goed, vandaag precies wel. De vrije trap ging over de verdedigers heen, viel op het been van een Gouda speler en werd zo een breedte passje in het overvolle straschopgebied, een verdediger trapte al vallend mis en van de aanstormende verdedigers en Hassan Ouahabi en Daan de Heer, was Hassan (6) een fractie eerder dan iedereen bij de bal en ramde het leer langs de kansloze keeper tegen de touwen. Dit tot grote vreugde van ons team en begeleiders, altijd extra lekker zo vlak voor tijd.

Zie ook het filmpje van Peter Borg op onze FB-pagina:  Facebook

Daarna bracht een paar minuten blessuretijd geen verandering meer in de stand en zo konden de ploegen na het eindsignaal van scheidsrechter Janssen ieder een punt bijschrijven. Gelet op het feit dat Gouda voor rust de betere ploeg was en Rohda '76 erna, lijkt dat een terecht resultaat, iets waar de trainers zich in konden vinden. Zo heeft Gouda zich hersteld van de uitglijder vorige week thuis tegen Be Fair.

Van de website van AD, regio Groene Hart

Veel gelijke spelen vandaag en overwinningen voor de sterk geachte ploegen Zwammerdam en SCH '44. Gouda staat nu 5e, 3 punten achter koploper Zwammerdam en gelijk met FC Perkouw (4e) dat een beter doelsaldo heeft Linschoten. Volgende week herfstvakantie en rust (Gouda hoeft niet in te halen) en de week daarop (29 oktober) thuis tegen Stolwijk, dat vandaag thuis een afstraffing kreeg van FC Perkouw (0-6) en 11e staat met 3 uit 4.

Overige uitslagen

- Alphen 3 - Gouda 2 3-3

- Hazerswoudse Boys 3 - Gouda 4 2-2. Nuttig punt voor het 4e bij koploper H.B. 3, en haalt volgende week in bij Be Fair 7.

- Gouda 5 - Woerden 2 4-0. Eerste zege in 2e wedstrijd voor het vijfde dat de nog ongeslagen tegenstander trakteerde op de eerste nederlaag. SC Woerden 2 speelt wel uitzonderlijk laag voor het tweede van een 3e klasser, dat nog twee reserve teams op zondag heeft die ook B-categorie spelen, maar gelukkig is dat hun probleem.... Volgende week thuis inhalen tegen Sportlust '46 9.

- Schoonhoven 5 - Gouda 6 2-1. Gouda 6 speelt volgende week voor de beker thuis tegen Be Fair 8 (12.30 uur)

- Rohda '76 8 - Gouda 7 13-0. Harde nederlaag bij één van de 3 koplopers. Gouda 7 staat met nog 3 andere ploegen puntloos onderaan, dus er liggen zeker nog kansen. Volgende week inhalen thuis tegen ARC 14, ook nog puntloos.

- Gouda 8 - FC Oudewater 8 4-0. En daar is hij dan de eerste zege van het achtste en wat voor één. Feestje?

- Gouda 9 - Florent 6 3-4. Het was vandaag aanhaken of afhaken in de wedstrijd tegen het sterke Floreant 6 en het werd helaas (voorlopig) afhaken. Dan maar volgende week herstellen voor de beker bij Olympia 3, aanvang 16.30 uur.

- Gouda 35+1 - DONK 35+ 1 2-4. Het wachten blijft op de eerste zege....