Veerkrachtig Gouda boekt tegen Blauw-Zwart tweede zege op rij

[GROUP_IMAGE]

 

 

Zaterdag 23 april 2022: Gouda - Blauw-Zwart 2-1. Doelpunten:  Christiaan de Krom 0-1 (45 + 3 minuut); rust; Kjeld Both 1-1 (54e minuut) en Erwin van der Wal 2-1 (56e minuut)

Veerkrachtig Gouda boekt tweede zege op rij

Onder leiding van scheidsrechter Parmessar nam Gouda het vandaag op tegen het uit Wassenaar afkomstige Blauw-Zwart. Vooraf wist Gouda dat er vandaag kansen zouden liggen, gezien het sterke spel van vorige week en de matige vorm waar de bezoekers al weken in zitten. Ook met oog op de ranglijst was het vandaag belangrijk, bij een overwinning werd het verschil met Blauw-Zwart nog maar 3 punten. Ten opzichte van vorige week keerden Mike van Dam en Hassan Ouahabi, weliswaar op de bank, terug. In de basis nam Kjeld Both de plaats van Joel Krijgsman in, die vandaag in de selectie ontbrak. Leuk ook de aanwezigheid van Sami el Aazouzi op de bank, hij speelt zijn wedstrijden normaliter in JO-17-1.

Opstelling Gouda: Bram Heikoop, Wayne Weibolt(52’Hassan Ouahabi), Nick van der Elburg, Dennis Nederveen, Guus Kleiweg, Jef Sibbald(71’Mike van Dam), Michel Bloemen©, Xander van Riet, Kjeld Both, Hoessein Ouahabi, Erwin van der Wal(82’Sami el Aazouzi)

 

Op een zonovergoten Groenhovenpark was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor de thuisploeg. Kjeld Both had op de rand van het strafschopgebied de bal meegekregen van de opstomende Guus Kleiweg, maar stuitte op een razendsnel uitkomende keeper die voorkwam dat Kjeld Gouda op een vroege voorsprong zette. De corner die hierop volgde zorgde voor een flitsende counter van de bezoekers. Met een geweldige sliding was het Wayne Weibolt die voorkwam dat de bezoekers een grote mogelijkheid op een doelpunt kregen. Een minuutje later kreeg Blauw-Zwart een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied, een mooie plek, maar matig uitgevoerd. De bal ging ruim een meter naast het doel van Bram Heikoop. In het kwartier hierna was het vooral Blauw-Zwart dat de bal had en op zoek ging naar de voorsprong, zonder dat dit tot grote kansen uitmondde.

 

Na 23 minuten gespeeld te hebben was het weer de beurt aan Gouda, ditmaal wel met een serieuze kans voor Kjeld die vanaf links de rechterpunt van het strafschopgebied bereikte, diagonaal schoot, maar de bal een half metertje naast zag gaan.

 

Hierna waren het helaas toch weer de bezoekers die het initiatief hadden en tussen de 28ste en 40ste minuut 3 mogelijkheden kregen op een doelpunt. In alle 3 de gevallen was er uiteindelijk toch een Goudse verdediger of Bram die in de weg stond van een Wassenaars doelpunt. Feit was wel dat het allemaal nog niet helemaal lekker liep bij Gouda, maar dat de schade gelukkig beperkt was gebleven.

 

 

In de 40ste minuut was het Michel Bloemen die de grootste mogelijkheid tot dan toe kreeg. Gouda had net een indirecte vrije trap gekregen, na hands van de keeper van Blauw-Zwart, wat verder zonder kaart werd afgedaan. En Michel stond klaar om te vuren, nadat Erwin van der Wal de bal opzij had gelegd haalde Michel uit en de keeper van de bezoekers moest hemel en aarde bewegen om de bal uit het doel te houden. Resultaat was slechts een corner, die verder niets opleverde. Zo leken we met de brilstand de rust te bereiken, tot de bezoekers in de 2de minuut van de blessuretijd nog een corner kregen. Helaas werd deze binnengekopt (foto's onder), een fikse tegenvaller, aangezien de scheidsrechter vrijwel direct daarna voor het rustsignaal floot.

 

 

De 2de helft was duidelijk dat er een schepje bovenop moest, en er ging ook een schepje bovenop. In de 52ste minuut raakte Wayne Weibolt geblesseerd en kon niet verder, hij moest zich laten vervangen door Hassan Ouahabi. Een minuutje later kreeg Gouda een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel, met Dennis Nederveen achter de bal. Zijn trap was zuiver en goed, maar de redding van de Blauw-Zwart keeper was dit eveneens, een corner dus. Nadat de corner in eerste instantie redelijk simpel werd verwerkt kwam de bal 30 seconden later bij Xander van Riet, op de linkerpunt van het strafschopgebied leek hij uit te halen, maar voordat de bal bij de keeper was kon Hoessein Ouahabi de bal nog verlengen naar rechts, via via in een echte scrimmage kwam de bal voor de voeten van wie anders dan Kjeld Both, die in dit soort situaties vaak nog zijn voet tegen de bal kan krijgen, zo ook nu en hij tekende voor de gelijkmaker. (foto onder)

 

 

Amper een minuut na de gelijkmaker kon Gouda alweer in de aanval, Kjeld kwam aan de rechterkant op en Erwin zorgde voor een 2 tegen 1 situatie waardoor Kjeld de bal bij hem kwijt kon. Erwin kon vogelvrij bij de linkerpaal de 2-1 voorsprong binnen schieten. (foto onder). Zo draaide Gouda de wedstrijd binnen 2 minuten volledig om en stond er nu een voorsprong op het bord.

 

 

Echter weten we dat ontmoetingen met Blauw-Zwart de laatste keren altijd doelpuntrijk waren en bijna altijd in een gelijke stand eindigden. In de minuten hierna wisten beide ploegen even niet wat te doen, zo hinkte Gouda op de gedachte van een 3de treffer, maar wilde het ook niet teveel weggeven achterin. Een volgende mogelijkheid van de bezoekers kwam er in de 64ste minuut, en weer was dit na een corner van Gouda. Ook ditmaal was het Bram die de bal klemvast kon pakken.

 

 

De grootste kans van de wedstrijd, inclusief goals, kwam op naam van Kjeld, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Xander van Riet (foto boven), maar zijn inzet enkele centimeters naast het doel van Blauw-Zwart zag verdwijnen en zo de (waarschijnlijke) beslissing nog niet kon maken. In de 71ste minuut werd er met Mike van Dam wat meer defensieve zekerheid ingebracht, hij verving Jef Sibbald, die verder een goede wedstrijd had gespeeld. Zo leek Gouda voorbereid op een slotoffensief van de bezoekers en was het voorin met Kjeld, Xander, Erwin en Hoessein wachten op eventuele countermogelijkheden. De eerste en meteen ook grootste mogelijkheid van dat slotoffensief kwam in de 80ste minuut, toen de rechtsbuiten van de bezoekers een gaatje wist te vinden in de Gouda verdediging en met hulp van een Gouda been ging de bal maar een half metertje naast het doel van Bram. De corner die hierop volgde werd hard ingekopt, maar kon gelukkig van de doellijn gekopt worden, zo werd de voorsprong met hand en tand verdedigd door de thuisploeg.

 

Een mooi moment voor de 16-jarige Sami el Aazouzi die in de 82ste minuut zijn debuut mocht maken. Hij verving de moegestreden Erwin van der Wal. De laatste 13 minuten, inclusief 6 minuten blessuretijd, verliepen nogal onrustig. In de 84ste minuut had de rechtsback van Blauw-Zwart een gele kaart gehad, nadat hij commentaar had op een beslissing van de goed fluitende scheidsrechter Parmessar, maar nog voordat de vrije trap door Gouda genomen kon worden had hij zijn 2de gele kaart ook nog te pakken en mocht hij vertrekken. Omdat hij hierna nog steeds commentaar had kreeg hij er ook nog eens een directe rode kaart overheen. Een smetje op een verder sportieve wedstrijd.

 

In de 11 minuten die hierop volgden liet Gouda zich nog steeds naar achteren drukken, maar echt gevaarlijk kon Blauw-Zwart niet worden. In de 94ste minuut kreeg trainer Tim den Haan nog een gele kaart, na 96 minuten vond de scheidsrechter het genoeg voor vandaag. Weer 3 hele belangrijke punten konden worden bijgeschreven. Na afloop werd duidelijk dat Lugdunum verloren had, zodat Gouda nu weer op een veilige plaats staat. Verder won onderin Be Fair van FC VVC en verloor Sporting Leiden van koploper Oudewater. Zo staat Gouda nu met 17 punten 1 punt voor op Lugdunum en slechts 3 punten achter Blauw-Zwart en Sporting Leiden, die volgende week tegen elkaar spelen. Volgende week staat het duel met Lugdunum op de planning voor Gouda. Tot volgende week.

Sonny Hoekstra

 

Overige uitslagen

- Gouda 2 - Rohda '75 2 2-0. Eindelijk weer eens een overwinning voor het Tweede, dat onderin weer aansluiting vond met Woerden 2. Gastspeler Daan de Heer was tweemaal trefzeker.

- Gouda 5 - Nieuwerkerk 7 1-1. Leuke wedstrijd, die het onderaanstaande vijfde een puntje opleverde tegen deze middenmoter.

- De Jodan Boys 13 - Gouda 6

- Haastrecht JO19-1 - Gouda JO19-1 4-3. Door deze kleine nederlag wisselden de ploegen stuivertije. Haastrecht staat nu 6e (15-14) en Gouda 8e (15-13)

- Be Fair VR1 - Gouda VR1 4-1. Had Gouda thuis nog verrassend gewonnen, nu zat dat er niet in. Door studie en stages missen onze vrouwen 4 spelers en als het dan ook nog een beetje tegen lijkt te zitten, dan lukt het niet daar mentaal overheen te stappen. Nadat Gouda met 1-0 voor kwam, raakte het paal en lat en in plaats van 3-0 maakte Be Fair gelijk en dat was ons team teveel. Volgende week de rug rechten bij Rohda '76!. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl