Weer een gelijkspel voor Gouda, nu thuis tegen Stolwijk: 3-3

[GROUP_IMAGE]

 

Zaterdag 29 oktober 2022: na de emotionele weken na het overlijden van Gouda-icoon Fred de Gruijl, was het vandaag de finale afsluiting bij zijn tweede grote liefde, het voetbal en speciaal de SV Gouda. Met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen op de tribune, nam weduwe Corrie op het veld bloemen en een aandenken van de SV Gouda in ontvangst, met daarna 1 minuut stilte. In de 12e minuut onderbrak de scheidsrechter de wedstrijd, werden er fakkels aangestoken langs de overzijde en kon "de twaalfde man" met een langdurig applaus zelf ook afscheid nemen van Fred onder de klanken van "You never walk alone". Hij zal hier zeker goedkeurend naar gekeken hebben....

 

Zaterdag 29 oktober 2022: Gouda - Stolwijk 3-3. Doelp. Dennis Nederveen (Penalty; 1e minuut); Daan de Heer 2-0 (15e minuut); Marcel Raaijmakers 2-1 (40e minuut); rust; Raymon Spierdijk 2-2 (57e minuut); Kjeld Both 3-2 (64e minuut) en Harvey van der Stelt 3-3 (85e minuut)

Vanaf de aftrap ging het snel voor Gouda. een paar breedtepassjes, het aanspelen van Erwin van der Wal, vrij op links, die met een mooie passeerbeweging en een passje op zichzelf buitenom ging en twee man liet staan en op weg naar het doel binnen de "16" onderuit gebeukt werd. Scheidsrechter Noureddine Guergouri wees resoluut naar de stip, geen speld tussen te krijgen, al wilde de verdediger de, zoals achteraf bleek, goede leidsman, doen geloven dat het toch slechts een geoorloofd schouderduwtje was geweest. Daar trapte niemand in.

 

 

Vaste penaltynemer Dennis Nederveen zette zich achter de bal en schoot feilloos de 1-0 binnen.

 

 

Daarna had Gouda een licht overwicht , zonder dat het tot uitgespeelde kansen leidde en werd duidelijk dat Gouda uit moest kijken voor de snelle uitbraken van de bezoekers, bijna zonder uitzondering de gehele wedstrijd over links, waar zich kennelijk de beste spelers bevonden. Keeper Dealey Snoek moest enkele malen handelend optreden en deed dat goed.

 

In de 12e minuut onderbrak de scheidsrechter de wedstrijd voor enkele minuten om de twaalfde man de gelegenheid te geven ook afscheid te nemen met applaus van de overleden Gouda icoon Fred de Gruijl, onder de klanken van "You'll never walk alone"..... een mooie afsluiting van een paar emotionele weken.

 

 

Daarna ging de wedstrijd verder. Daan de Heer kwam voorin aan de bal, kapte een paar tegenstanders heen en weer uit, tot hij een vrij schootsveld kreeg vanaf de linkervoet en hij ramde de bal fraai in de kruising, 2-0.

 

 

Het publiek ging er eens goed voor zitten, want had Stolwijk niet de laatste drie wedstrijden dik verloren? Maar kennelijk had het weekje rust de Stolkers goed gedaan, want ze bleven pittig spelen en loeren op de counter over links. Gouda slaagde er niet meer in te scoren maar juist werd Stolwijk richting de rust steeds gevaarlijker. In de 39e minuut kon Gouda de bal nog uit het eigen doel koppen, maar in de 40e minuut was het toch raak. Een vrije trap van rechts werd neergelegd bij de tweede paal, waar twee spelers van Stolwijk ongelooflijk vrij stonden en Marcel Raaijmakers beheerst de bal in de linker beneden hoek kopte, 2-1.

 

 

Dat was toch weer even een dompertje, maar niet geheel onverwacht gezien het gekantelde spelverloop. Gelukkig bleef het tot de rust 2-1.

 

Na de thee golfde het spel over een weer. Gouda zocht combinerend de aanval, Stolwijk zette de turbo aan zodra ze, uiteraard over links, aan de bal kwamen.

 

 

Gouda veroorzaakte wel gevaar voor het doel, op zoek naar de 3-1, maar in de 57e minuut ging de bal na een afgeslagen Goudse aanval met een rake trap in een keer links naar voren, werd de bal keurig teruggetrokken en schoot Raymon Spierdijk de 2-2 binnen, onder luid gejuich van de spelers van Stolwijk 2, die na hun wedstrijd op ons terras waren blijven hangen.

 

Nu kon het weer alle kanten op en de vrees van een "Be Fairtje"; 2-0 voor, 2-3 verliezen, sloop in de harten van de supporters. Maar gelukkig, het liep aanvankelijk anders. Daan de Heer speelde Hoessein Ouahabi diep aan, die even doorsprintte, de bal hard voorschoot, waar Kjeld Both in de 64e minuut in eendrachtige samenwerking met een verdediger bij de tweede paal de bal over de lijn werkte voor de 3-2. Zie ook het filmpje van Peter Borg op onze FB-pagina.

 


En nu was de vraag, gaat Gouda kans zien de voorsprong over de streep te trekken of zelfs uit te bouwen, of krijgen we voor 2/3 of helemaal het lid op de neus. Gouda kreeg diverse mogelijkheden en Stolwijk counterde er lustig op los en bleef zo gevaarlijk.

 

 

Helaas werd dat het 2/3 lid (2 van de 3 punten kwijt), want Stolwijk zette aan, leek de betere conditie te hebben en aangezien Gouda een 3 tegen 1 situatie zelfs niet uit wist te spelen, ging het fout aflopen. Na nog diverse malen gevaar vlak voor het doel afgeweerd te hebben, stond invaller Harvey van der Stelt in de 85e minuut bij een breedtepassje in het midden vrij voor het doel en via de schoen van een inglijdende Goudse verdediger verdween het leer met een boogje tegen de touwen, 3-3. Het gejuich was nu een orkaan, een samenwerking tussen Stolwijk 1 en 2, wat losse supporters en begeleiding.

 

 

Daar bleef het bij, ondanks nog wat corners en vrije trappen voor Gouda in de laatste minuten, die niet het resultaat van vorige week hadden. Stolwijk verdedigde het punt met hand en tand en wat gele kaarten en toen de laatste corner geen doelpunt voor Gouda opleverde floot de scheidsrechter deze toch nog redelijk sportieve wedstrijd gelijk af en konden beide teams een punt bijschrijven.

 

 

Beide teams hadden niet zoveel aan het punt. Voor Gouda, nu vijfde, raakte de top verder uit zicht, terwijl de afstand tot de 10e, onveilige plek, 3 punten bleef. Stolwijk bleef 11e, duidelijk in de degradatie zone. Maar uiteindelijk wordt na 26 wedstrijden pas afgerekend en wie weet blijkt dat ene puntje dan wel belangrijk te zijn. De neutrale toeschouwer had in ieder geval een energieke wedstrijd gezien, met soms boerenkool voetbal, soms een mooie aanval en veel doelpunten, maar de fijnproever moet nog even geduld hebben.

 

Na afloop in de bestuurskamer spraken Corrie de Gruijl en organisator en bestuurslid Wilco Boere hetzelfde uit: "Wat zou Fred hiervan gevonden hebben". Zij wisten het wel, want ze hadden hem daarboven horen brommen....

 

Volgende week uit naar VEP, dat vandaag met 3-0 verloor van de FC Perkouw en precies gelijk staat met Gouda. Een week later thuis tegen Siveo '60 en dan is er weer een Pupil van de Week, die vandaag doorgeschoven werd vanwege het afscheid van Fred de Gruijl.

 

Overige uitslagen

- Gouda 2 - Stolwijk 2 0-0. Ook de tweede teams speelden gelijk en raakten zo verder weg van de koppositie.

- Gouderak 2 - Gouda 3 7-6. Deze ploegen speelden kennelijk een Tie-break, die daar bovenaan de dijk (al ligt beneden de tennisvereniging) helaas door de thuisploeg gewonnen werd, nadat Gouda 3 bij rust met 0-5 voorstond! en zo het derde de eerste nederlaag bezorgden en zichzelf de eerste zege en punten. Volgende week speelt het derde thuis de derby tegen Olympia 2 (14.30 uur)

 

- Gouda 4 - DSO 8 1-2 (rust 0-0). Het iets betere DSO nam de punten, zoals in de rust al te verwachten, mee naar huis, aldus (noodgedwongen) non-playing captain Maikel Hageman

 

- VEP 4 - Gouda 5 2-3. Keurige overwinning van het vijfde, dat nu 3e staat, vlak achter de tegenstander van volgende week thuis, Olympia 3 (14.00 uur)

 

- Gouda 6 - De Jodan Boys 10 4-0. Duidelijke en verdiende zege van het zesde, dat in dezelfde afdeling als het vijfde, opschoof naar plek 6.

 

- Gouda 7 - Sportief 2 1-10. Het nog puntloze zevende had geen kans tegen de mannen uit Woerdense Verlaat, nog zonder puntverlies aan kop. De grote winnaar was de kantine, want één van onze terrassen kleurde langdurig groen-wit....

- ARC 15 - Gouda 8 1-1. Na de eerste overwinning vorige week weer een resultaat. Het gaat duidelijk de goede kant op!

- VEP 6 - Gouda 9 1-3. Het negende herstelde zich al met de bekerwinst vorige week, na wat mindere competitie resultaten, en passeerde door deze overwinning VEP op de ranglijst en staat nu 6e, met een wedstrijd tegoed. Het vijfde en negende hebben zo voorgedaan wat wij Gouda 1 volgende week graag zien doen: winnen bij VEP!

- Gouda JO17-1 - RVVH JO17-1 6-0. Goede start van ons oudste jeugdteam in de eerste wedstrijd van de tweede fase in de 1e klasse, Rotterdamse regio georienteerd. Volgende week uit naar Bergambacht.

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl