Voorbereidingen teamindelingen jeugd

Voorbereiding jeugdteams volgend seizoen in volle gang

De indelingen komen er weer aan. Altijd een spannend moment voor spelers en ouders. Hoe we te werk gaan staat beschreven in ons indelings- en selectie beleid. Dat kunt u vinden op de website ( https://www.svgouda.nl/posts/jeugd-teamindeling-en-selectiebeleid-3011/).

Na de meivakantie starten we met de selectiewedstrijden. Deze wedstrijden zijn niet alles bepalend, maar het geeft de spelers een mogelijkheid om te laten zien wat ze het afgelopen seizoen geleerd hebben. De conceptindelingen voor volgende seizoen zijn grotendeels al klaar, maar er zijn altijd een paar twijfelgevallen en we willen deze wedstrijden oa gebruiken om daar betere keuzes in te kunnen maken.

Let op onderstaande punten:

Niet alle spelers(groepen) worden uitgenodigd

In de leeftijdsgroepen waar volgend seizoen maar één team actief is wordt geen onderlinge selectiewedstrijd gespeeld. Wellicht dat er nog wedstrijden volgen tegen andere clubs. Als dit het geval is dan volgt daar bericht van. Dit betekent dat als uw zoon of dochter niet in het overzicht voorkomt en volgend jaar uitkomt in een JO8, JO13, JO19 of bij de meiden, dat dit dus klopt. Voor deze groepen zijn geen onderlingen wedstrijden gepland. Wanneer uw zoon of dochter niet in een van deze groepen speelt en hij of zij staat er alsnog niet tussen, dan graag even zsm een mailtje naar  svgoudajeugd@gmail.com met de naam en het huidige team.

Sommige spelers worden 2x opgeroepen

Dat is juist. Soms heeft het met aantallen te maken en soms met het feit dat we een speler in twee verschillende groepen willen zien voetballen om een goed beeld te kunnen vormen.

SV Gouda-tenue

De spelers worden verwacht in een eigen SV Gouda tenue. Dus niet in sponsorkleding.

Indeling teams

Op de club hangt de teamindeling aan het chalet en op de deur bij de ingang van het kunstgras. Deze indeling zegt niets over de uiteindelijke indeling. Verbind daar geen conclusies aan. En daarom wordt er in dit stadium door de clubleiding niet op vragen in gegaan.

Rondom de wedstrijd

Graag op tijd aanwezig (uiterlijk 15 minuten van te voren). Ouders mogen zoals altijd achter de hekken plaats nemen. Als je wilt coachen meld dit dat op  svgoudajeugd@gmail.com. De bestaande coaches worden, zonder tegen bericht, in ieder geval ingeroosterd bij een team.

Welke geboortejaar, welke groep

De KNVB deelt in op geboortejaar. Wij volgen dit beleid. In sommige gevallen kiezen we ervoor een speler hoger of lager dan zijn normale leeftijdsgroep in de te delen. Dat kan te maken hebben met sociale ontwikkeling, met het niveau van de speler en soms past het gewoon beter qua aantallen. Als uw kind dus in een andere leeftijdsgroep opgeroepen wordt voor deze wedstrijden, dan is dat juist en zegt niets over de uiteindelijke indeling.

De iindeling op geboortejaar ziet er voor volgend seizoen als volgt uit:

2015 = onder 8

2014 = onder 9

2013 = onder 10

2012 = onder 11

2011 = onder 12

2010 = onder 13

2009/2008 = onder 15

2007/2006 = onder 17

2005/2004 = onder 19

Voor meiden in een jongensteam geldt dat ze een jaar ouder mogen zijn.

Dit is de voorlopige indeling per 30 april 2022:

Hier vind je de voorlopige indelingen in groter formaat:  https://www.svgouda.nl/media/Jeugd/Indeling_2022_2023/schema%20selectie.pdf

Over de indeling van de MO-jeugdteams volgt nog een apart bericht.

SV Gouda | Hoofd Opleidingen en Jeugdcommissie